Lexington

Nästa gång jag vill hålla i pengarna ska jag Inte gå in på lexington. Fullt med vårnyheter och jag vill köpa inredning och kläder i pastell. Kökshandduken kunde jag inte låta bli så den fick följa med hem.




Ett steg mot vuxenlivet

Alla har mer eller mindre steg för att känna att man är påväg ut i vuxenlivet.  Flytta hemifrån, köpa bil, hund och andra "vanliga" punkter har jag hunnit bocka av. Ett märkligt steg för mig var att köpa "egna" resväskor. Fyra hjul, väldigt lätta och sticker ut. Kunde inte hitta några andra som passar in bättre. Jag kunde inte bestämma mig för vilken storlek så det fick bli båda, behöver ändå två till New York. Tur att min sambo gillar rosa lika mycket som jag, haha.

Från Rusta

Torsdag

Godkväll! Helt otroligt att det redan är torsdag. Imorgon jobbar jag till 1 och det finns inget bättre sätt att avsluta veckan. Om en timme ska jag dra mig mot ett träningspass, min hosta är inte riktigt borta men det struntar jag i. Jag börjar försiktigt och pausar om det skulle bli för mycket. 

I veckan har vi haft Linas matkasse till middag och i onsdags gjorde vi springrolls. Alltså det blev väl helt okej men det bästa var förberedelserna, jag och Joachim skrattade till tårar så dåliga vi var på att rulla dem. Jag gillar verkligen att laga mat tillsammans med min man, en av de få tillfällena vi är tillsammans utan mobiler, tv eller ipads.


Fulaste maträtten någonsin.

Igår träffade jag pappa och åt den godaste pizzan jag smakat.

Bröllopstankar

Jag kan inte låta bli att följa en mängd med bröllopssidor nu när vi är i bröllopstider och inspirationen bubblar. Något jag tycker är väldigt viktigt på bröllop är blommorna. Det är något jag vill lägga mycket energi på. Till brudbuketten är jag väldigt sugen på en enkel pionbukett. Hur vackert är det inte?






Tisdag

Det verkade som att det blev en liten bloggpaus i några dagar. Mest för att jag var riktigt deppig i helgen, i fredags bara låg jag i soffan och ville ingenting. Jag grät när jag kom hem från jobb och allt kändes bara skit. Kände för att ringa och säga upp mig från mina jobb och strunta i matten. Vi var inte ordinarie personal förra veckan och jag kände bara att det blev för mycket. Nu har jag rannsakat mig själv och insett. 
1. Ja vädret är riktigt tråkigt men det kan jag inte göra något åt. Jag och Joachim ska dock kolla över möjligheten att resa bort till värmen. 
2. Matten är svår men jag kommer klara det, att plugga varje dag kommer ge mig ett godkänt. Jag hade lika svårt för matte B och där landade jag på ett starkt VG.
3. Bara man pratar med sina kollegor så blir det bättre på sin arbetsplats.
4. Just nu är det mycket jobb men det gör att jag har möjlighet att resa och köpa det jag vill ha.

Så nu är det slut på mitt deppande och det är i rättandet tid som jag slutar stressa och börjar njuta av det denna tiden erbjuder. 


Vi firade min bästavän Mimmi i lördags och hon hade fått en underbart fin ring av sin pojkvän. Tyckte den passade ganska bra till min förlovningsring, haha.

Lördag

Idag har vi inte gjort mycket. Joachim kom hem vid 7 i morse och då var jag pigg efter mer än åtta timmars sömn. Vi har lyckats ta oss från sängen till soffan och mest chillat. Vädret blir bara tråkigare så jag försöker göra det lite mysigare här hemma. Årets första tulpaner är köpta och jag gör en favorit i repris och har dem i en hög glasvas.



Vår tjej

Det finns inget bättre sällskap en kväll som denna.

Sötaste, lilla posaren.

Fredag

Riktigt härligt med fredag. Jag tänkte göra detta till en tidig kväll. Bara krypa ner i en nybäddad säng och se pretty litte liars och försöka slappna av så min huvudvärk försvinner. Jag låter bilden tala för sig själv för att slippa gå in på detaljer.




Matte 3B

Jag var på min mattelektion imorse och det gick bra, läraren är väldigt bra. Den 19juni måste betygen vara inne så första veckan i juni måste jag ha gjort mitt sista prov för att ha någon marginal om jag måste göra om ett prov. Paniken steg men sen tänkte jag om. Jag har ca.20dagar för varje kapitel, genom att plugga matte övar jag både till högskoleprovet och nationella. Ger jag det minst 1timme per dag så ska jag kunna klara det. Jag har gott om tid och bra hjälpmedel så med rätt inställning kommer det gå galant. 



Youtube är fantastiskt med alla videos om matte.

Onsdag

Äntligen halva veckan avklarad, jag kom nästan precis hem från mitt jobb på arenan och nu är jag helt slut. Imorgon ska jag gå på min första mattelektion med en mattebok. Tänkte försöka kolla hur och när vi ska lägga upp proven i vår, gillar att ha lite översikt på vad som ska ske.
 Igår var jag iallafall och provade ut min dator. Mitt inte så otippade val hamnade på MacBook air "13. Den har allt jag vill ha. En ordentlig skärm men ändå väldigt låg vikt, lång batteritid, bra med minne och går ihop med alla våra andra apple produkter. Fullträff.


Sedan är den förbaskat snygg också.

One last time

Idag gjorde jag min sista laser behandling för att ta bort min tatuering. Budskapet "sunshine" var självklart inget jag ångrade då jag nu tatuerat in "let the sunshine in" på hela höften. Vad jag dock ångrar är det hemska typsnittet. Jag ville ha i skrivstil, är det i skrivstil? Nej. Jag blev övertalad av tatueraren för han kunde inte skriva skrivstil. Så mitt tips till er: om ni känner er det minsta osäkra så tatuera er inte. Jag gjorde tyvärr det misstaget och det har kostat mig pinsamt mycket pengar och smärta. Min tatuering är helt borta, det hon gjort idag var att slipa på ärret som bildas när man blir tatuerad. Men nu var den sista gången genomliden och efter att svullnaden och det röda lagt sig är jag en tjej med 4 tatueringar som jag älskar totalt.




Alla hjärtans dag

Jag vet inte varför jag har så många tankar om alla hjärtans dag i år. Vill planera något mysigt och jag funderar på att köpa en present redan idag. Jag är så nykär i min fästman, haha. Ska spåna lite idéer idag och se vad vi kan hitta på.

Några timmar innan jag blev blivande fru AnnaJohanna Leo.


Svarta jeans

Jag älskar verkligen svarta jeans, alla snygga vardagsoutfits funkar med svarta jeans. Det enda problemet är att efter några tvättar ser de mest gråa och dassiga ut. Här är mina tre favoriter och som ni ser är de knappast svarta längre. Igår fick de sig en tvätt med svart färg och resultatet visar jag sen. 




En trött tjej

Idag blev det nästintill 12 timmars jobb på arenan. Mitt huvud dunkar, min hosta är förjävlig, jag känner mig svullen och äcklig. Nej fy idag har jag inte mått bra på något sätt. Jag har dock jobbat med en riktigt rolig kille idag som läser Service management och han har försökt värva mig hela dagen, får se hur min ansökning kommer se ut i vår, men det lät väldigt lockande. 
Vad som behövs innan min skolgång kickar igång är en dator. Jag är väldigt intresserad av en MacBook av något slag. Air eller PRO vet jag inte ännu, det får undersökas närmre. Riktigt snygga är dem iallafall.



 

I swear on my Chanel

Beställde två riktigt snygga skal för några dagar sedan (jo från och med nu är det köpstopp) ett som jag förhoppningsvis kan komplettera med en väska om några år. Och ett med en enorm dos motivation.




Lyx eller Budget

Jag har älskat Sofie Fahrmans ballerina skor från Chloé sedan hon först visade dem i sin blogg. Den perfekta ballerinan som är snygg men med det lilla extra. Då jag oftast går i platta skor så känns det som en väl vald investering. Men idag när Felicia och jag var på Emporia hittade jag dessa look-a-like från Dinsko. 3000kr VS 349kr


Chloé



Din sko

Löp och köp!

Torsdag

Imorgon är det äntligen fredag! Även om jag ska jobba hela helgen är det ganska skönt med ett avbrott från vardagen. Helst vill jag spendera dagarna i soffan med varm choklad och en bra film i detta vädret men vi går iallafall mot våren. Idag hade jag på mig en någorlunda våriga outfit med en vit blus och chinos. Jag har letat efter den perfekta vita blusen (=ej genomskinlig) och jag tror jag hittat den ultimata.



Från H&M

Onsdag

Idag har varit en låång dag. Mitt framtida jobb ska inte kräva att jag kör hemifrån vid 6. Nu är det bara en gång i veckan så man ska inte klaga. Imorgon har vi planeringsdag och det ser jag fram emot väldigt mycket! 
Påtal om något annat så blir jag som sagt inte frisk från min förkylning och hosta och som tur är hade pappa hostmedicin som jag ska hämta imorgon, hoppas det hjälper. Jag har även fått order om att dricka mycket the med honung, så det har redan blivit två koppar ikväll tillsammans med några apelsiner - det kan aldrig vara fel med vitaminer. 


Min älskling håller mig alltid sällskap.

Kenyansk köttgryta

En favoriträtt här hemma är Viktväktarnas kenyanska köttgryta. Köttfärs med curry, kardemumma, paprikapulver och en väldig massa andra kryddor. Tillbehör så som annanas, paprika, banan och tomater. Toppa med mango chutney och avnjut! Egentligen ska det serveras med ris men grytan är så god i sig att man klarar sig bra utan.






Candice Swanepoel

Jag följer vackra Candice på instagram och varje gång hon lägger upp en bild suckar jag av avund. Att man aldrig kommer se ut som C får man acceptera men lite förbättringar på sig själv känns som ett måste när jag ser min bleka osmickrande kropp i spegeln. Det krävs inte mycket för att jag ska nå mina personliga mål (jag är bara alldeles för lat) men nu är det dags att kicka igång det nya hälsoåret ordentligt.
Jag och Joachim älskar godis och läsk men vi är nu inne på vår andra vecka utan gottit i veckan och endast en helgdag där vi får synda, med lite tid blir det nog lättare. Det är inte lätt att bli av med sitt sockerberoende.




12 years a slave

Efter jobb idag körde vi direkt in till stan för att gå på bio. Vi såg 12 years a slave och även om den var fantastisk bra vet jag inte om jag kan rekommendera den. En sann historia som gör så fruktansvärt ont i hjärtat. Att man kan behandla en människa på det sättet som slavarna behandlades är otänkbart. Eller jo klart man borde se den för att få sig en ordentlig tankeställare. Men för mig var det en väldigt vemodig känsla den lämnade efter sig. Nu tittar jag på paradiset hotel och det kan nog inte vara större kontraster. Det sistnämna är ju väldigt dåligt men man kan få stänga av hjärnan lite och skvallra på sms med sina vänner som också sitter bänkade.
 
 

Söndag

Godmorgon säger jag med ett bultande huvud och en förfärlig hosta som inte ger med sig. Jag vågar inte ta mig till gymmet i detta skick och det tycker jag är riktigt trist. Nej denna dagen ska bara gå åt att vila, dricka hostmedicin och plugga matte. Jag och Joachim har precis lagt oss under filten i soffan för att se en film.


Två av våra nya kuddar. Jag har alltid varit lite besviken varje gång jag köpt hem ett nytt kuddfodral, visst det är fint när man puffar upp det men har man suttit i soffan ser dem riktigt sunkiga ut. Då kom Felicia med förslaget om att man kan stoppa två kuddar i varje fodral och voilà, kuddarna är supersnygga och fluffiga alltid.

Ett nytt kapitel

Ja detta året är fullt av nya utmaningar! Idag hade vi planering och det kändes skönt att få prata igenom hur vi vill ha vår avdelning och hur vi vill arbeta. Imorse var jag på min första matte lektion och det kommer verkligen bli en utmaning men jag ska klara detta! Bokens framsida pryds av New York och det finns inget som motiverar mig mer! Innan New York ska jag iallafall ha gjort alla prov.  Ikväll ska jag på middag med mina vänner, så härligt med den positiva energin och en kväll full av skratt, det kan behövas inför en helg full av repitioner av grunder i matte som jag helt glömt bort. 






New York

En mycket gladare tjej som skriver idag. Känner att jag kommit in bättre på avdelningen och att jag får strukturera  det jag har behov utav att styra upp. Barn från min gamla avdelning har kommit för att hälsa på mig hela dagen och det värmer så i hjärtat. Men nog om jobb. Igår hände en väldigt spännande sak. Nämligen så bokade jag och tjejerna vår efterlängtade New York resa i Maj. Förra gången bodde vi i en lägenhet bland familjer och små matbutiker, väldigt mysigt men knappast därför man åker till the big apple. Denna gången bor vi på ett fint hotell vid Times Square. Från och med nu ska varje köp övervägas tusen gånger. Vill jag köpa denna här hemma? Eller handla något finare i New York? Allt extrajobb ska tas och nu börjar nedräkningen.
 
 

Tisdag

Denna dagen är fylld med väldigt mycket känslor. I mellandagarna fick jag ett samtal om att jag skulle byta avdelning. För någon utomstående förstår jag att jag kan verka tramsig men jag trivdes oförskämt bra på min avdelning. Barnen, föräldrarna, rutinerna och framförallt kollegorna. Jag har redan brutit ihop två gånger mot mina andra kollegor. Jag vet att vi kan fixa detta riktigt bra och vi verkar ha samma filosofi och jag får ett enormt ansvar som kommer ge mig så väldigt mycket erfarenhet. Men det gör ändå ont och kommer vara lite kämpigt innan man får rätt på allt igen. Jag fick även ett godkännande på mejl imorse om att jag börjar läsa matte imorgon! Denna våren kommer vara väldigt inriktad på skola och jobb!


Min nya favorit väska.


Paradise Hotel

Jag har fått abstinens nu under juluppehållet på Paradise Hotel. Jag har aldrig tidigare tittat på denna sortens program men sedan Big Brother förra året är jag fast. Ikväll är det äntligen ett nytt avsnitt och det verkar som att min favorit A-K kommer tillbaka. Åh vad jag längtar.





Flatterd

En av mina favorit julklappar var definitivt mina flatterd. Så himla bekväma, snygga och mysiga. Jag är till hundra procent nöjd så nu är jag sugen på att utöka min samling med ett par svarta. Jultomten kom med några presentkort så jag får nog ta och spana in snyggingarna snart.
 
 

Bride to be

Jag har fått många frågor om det blir giftemål inom 1år och tyvärr blir det nog inte så. Folk har också varit nyfikna på om förlovningen var planerad av båda. Och nej det var faktiskt en överraskning för mig, för ungefär två månader sedan "för"-friade Joachim genom att fråga mig om jag vill förlova mig med honom och vad för sorts ring jag vill ha. Jag visade bilden här under och sedan sa jag att jag ville bli överraskad och inte vara förberedd på frågan när den väl kom. Mimmi gav oss en deadline på 3år till bröllopet och det känns mer realistiskt. Jag börjar plugga till hösten och då vet vi inte hur det ser ut ekonomiskt. På sin bröllopsdag ska det inte snålas och på sin bröllopsresa ska man bada i lyx. Fotograf som dokumenterar allt och är med från påklädning till fest hela natten är det jag är helt säker på att jag vill ha. Även mat som serveras upplagd på tallriken, alltså inte buffé. Min bröllopsring har jag också bestämt och tillsammans kommer det se ut såhär.


Den understa ringen är identisk med den på mitt finger. 

Trosor från Victoria Secret


Nytt till hemmet

Min vän Sofie tipsade om en hemsida, lkliving, med fina inredningsdetaljer. De har 20% på allt framtill idag så jag passade på att beställa hem nya ljusa kuddfodral. Även om vintern inte kommit än ska vårt hem utstråla vår och fräscht.





Sovrumsplaner

Innan vi åkte till London började vår tv i sovrummet ge med sig. Nu verkar den vara helt normal igen men vi går ändå i tankar om att sätta upp den på väggen. Min tanke är då att ta bort bordet framför sängen och äntligen köpa en snygg sänggavel. Jag är sugen på denna från samma butik där vi köpte vår soffa. 




Potentiella färger


Last day in London

Idag har vi inga planer, kanske hoppa på en sightseeing buss eller shoppa upp de sista pengarna? Oavsett ska vi verkligen njuta och ta in så mycket London vi bara kan de sista timmarna här.




2 Januari 2014

Idag började vi dagen tidigt. Vi hoppade på HP bussen och begav oss iväg mot Warner Bros. Studio the making of Harry Potter. Både jag och Joachim är otroliga fans och det är så sorligt att man inte har fler premiärer att gå på. Men det var verkligen helt fantastiskt. Allt som visas är det verkliga som de använde i filmerna. Riktigt coolt och vi var lika exalterade som alla små barn.


❤️





Nu ska vi tillbaka till hotellet, köpa wi-fi och se filmerna hela dagen och kvällen.

2014

Man kan väl säga att det nya året började på bästa sätt när mannen i mitt liv tog upp en liten ask med världens finaste ring. Att stå vid big ben vid 12 slaget var väl lite optimistiskt och efter att ha stått inklämd, man kunde verkligen inte röra sig alls, i 30 min utan att kommit någonstans bestämde vi oss för att ställa oss vid floden och se raketerna över hustaken istället. Men vad gör det att det inte gick dom planerat, när jag nu är förlovad med världens bästa.