Lindex

Gick förbi Lindex och deras Holly Whyte kollektion när vi var på Emporia, både jag och J blev förälskade i en riktigt fin klänning till mig. Det var vi inte ensamma om och det fanns bara 1 kvar i en enorm storlek, likadant på mobila idag. Tack och lov för webshopar och nu är den påväg hem till oss.
 
 

The Hunger Games

När filmen The Hunger Games kom ut på dvd såg vi den och jag var väl inte direkt imponerad, snarar tvärtom. Jag var ganska irriterad på att jag inte förstod vad det var folk tyckte så bra om med historien. När min kollega för ett tag sedan berättade att hon läste boken var jag fortfarande inte särskilt intresserad men innan semestern kom hon och gav mig den. Hon önskade mig en trevlig semester och sa att jag ste läsa boken (boken innehåller alla tre volymer). Och ojojoj vad fast jag är, varje ledig stund går till boken. Nu har jag bara läst några hundra sidor men wow vad den fångar en, vill läsa ut boken och sen längtar jag till att få se filmen igen!
 
 

Odd Molly

Att ha dåligt tålamod (att faktiskt vänta tills mamma och jag har en dag i stan för att köpa koftan) är dåligt för ekonomin men positivt för garderoben, nya tillskottet är en vacker blå och vit variant. Vilken färg blir min tredje koftan?


Bokad resa

Igår under middagen satt vi än en gång och pratade om resor, hela våren pratade vi om att åka någonstans men tiden räckte inte till. Igår fick vi ett ryck och bestämde att det var dags att boka något. Att redan boka till våren kändes lite väl tidigt så en 5dagars resa över nyår går till...
 

Emporia

Efter jobb åkte vi in till Emporia för att köpa några tskirts till Joachim. Det gick i rekordfart så vi gick och åt på Vapiano, hur gott är det inte? Nu tar jag det lugnt i soffan, har haft huvudvärk i en vecka känns det som, vill verkligen ta mig till träningen och om inte huvudvärken försvinner snart får jag göra det ändå för kilona bara stiger. Men det får vara en stor motivations faktor!

God mat till middag.


Vimpel

Jag körde förbi stoff och stil igår för att köpa tyg. Pojkfärgerna var så söta men jag hittade några åt Izabella som nog kommer passa bra i hennes rum. Tygerna på bilden är till min egen vimpel som jag blev sugen på att göra!


Söndag

Igår: Helsingborgsfestivalen
Idag: Städa lägenheten


Födelsedagspresenter

Dagens detaljer har jag fått av nära och kära, smycken från Edblad.


Fredag

Äntligen Fredag! Jag är fortfarande inte riktigt frisk och behöver verkligen lugn och ro. Men inte ska man sitta hemma hela helgen för det utan imorgon blir det en dagsutflykt mot Helsingborg. Lilla Izabella fyller snart 1år och jag tänkte prova sy en Vimpel till henne och det tänkte jag också ha som projekt denna helgen, men först ut: njuta av det härliga vädret i vår trädgård!


Onsdag

Idag mår jag tyvärr inte mycket bättre, men jag måste till jobb imorgon så jag fortsätter sova, dricka vatten och mysa med Ellis.

Var på ILVA för några dagar sedan och blev förälskad i detta sovrum. Blir bara mer och mer sugen på hus och stora ytor.


Tisdag

Inatt låg jag vaken mestadels av natten och mådde riktigt dåligt, jag åkte till jobb och öppnade men sen blev det för mycket och jag var tvungen att sjukanmäla mig, blir en dag i sängen imorgon också men sen hoppas jag att allt ska vara okej igen. Mamma har semester så hon tog mig till duschen i förmiddags och under tiden renbäddade hon vår säng, väldigt mysigt att ha mamma så nära när man är sjuk, hon har kommit med kallt vatten, vätskeersättning och äpple så fort jag ojat mig lite.


Expressen

Jag bläddrade runt på Expressen och Aftonbladet när jag kom in på en artikel om Prinsessan Madeleines smekmånad där de analyserar deras bokval, tydligen intressant för några. Extremt roligt tyckte jag mest att det var, kom ihåg att läsa romantiska böcker på er smekmånad!

"Madeleine och Chris har varit flitiga med att läsa. Chris har valt en bok om det närmaste USA haft i kunglig väg: familjen Kennedy.

- Först tyckte jag att Chris O'Neills val av bok kändes lite tråkigt och oromantiskt. Men att han väljer en bok om Kennedyklanen - det närmaste USA kommer en monarki - i ett triangeldrama med finanseliten, känns ju nästan löjligt passande, säger Jens Liljestrand, tillförordnad kulturchef på Expressen.

Prinsessan har i stället valt "Livet efter dig".

- Madeleines bok har legat länge på pockettoppen och skvallrar om en ganska folklig litteratursmak. Men "Livet efter dig" är också en ganska mörk och bitter historia, där romantiken kantas av trauman och personliga tragedier. Det är ingen bekymmerslös kärlekssaga direkt, snarare ett relativt vuxet och moget bokval, säger Liljestrand."


Måndag

Jag längtar nästan till hösten, verkligen inte pågrund av vädret men just för att alla är tillbaka på jobb. Just nu ekar mestadels av lokalerna tomma och det känns så ensamt på något vis. Väldigt härligt med lek hela dagarna och tiden till att göra allt mysigt och ge varje barn ordentligt med uppmärksamhet men jag saknar mina kollegor. Haha snyft på det. Till något helt annat så var vi på stranden igår och hade det riktigt mysigt. Efter middagen åkte vi en sväng mot ribban och åt glass sen styrde vi mot klagshamn och såg en film.

Bilder från gårdagen: stranden med ett härligt gäng, vi parkerade i ett träd och till middagen hade jag bästa sällskapet.


Söndag

Min lördag kan sammanfattas med städ, städ och sömn. Idag tänkte jag göra något lite roliga och spendera dagen på stranden. Trevlig söndag!

Jag är förälskad i min Gant tröja som jag fick i födelsedagspresent.


Godnatt

Jag har haft en riktigt bra kväll, nu ska jag återhämta mig hela helgen!


A little party never killed nobody

Ikväll ska jag äntligen ha min 21års fest i 90tals tema. Jag ser verkligen fram emot att se vad folk kommer i för utstyrslar. Tyvärr är det en väldig massa människor som kommer med dåliga ursäkter eller bara "får se hur jag gör" till festen ikväll, trots att jag skickade ut inbjudan för flera flera veckor sedan. Men så är det alltid på stora fester men jag blir alltid lika besviken och ledsen. Nej nu var den deppiga stunden över och jag har faktiskt 60 fantastiska vänner som kommer och vi ska ha en lång, galen och rolig kväll tillsammans. Nu ska jag avverka en dag på jobb sen börjar förberedelserna.
En bild på mig och min favorit 1998 ungefär och nu 2013!


Dagens skratt


Midsommar

Min midsommar 2013 dag och natt. 

 

 

 

Onsdag

Idag jobbade jag kort dag vilket var väldigt skönt. Jag hann åka in till stan och förlänga mina ögonfransar, handla engångsmaterial tills på fredag och organisera vårt skafferi/förvarings skåp innan klockan blivit 4, sånt älskar jag. Resten av kvällen kommer bestå av att hänga in kläder i garderoben och dammsuga, inte alltid roligt att göra men resultatet är alltid så givande.

Jag har en stor kärlek till lådor, älskar att organisera upp allting ordentlig, när det är städat vill jag att det verkligen ska se städat ut.

Förebild på vårt skafferi kommer inte, haha så hemskt var det.


Lunch

Idag var vi inte så sugna på maten vi lagade på förskolan så vi körde och köpte varsin god sallad från redfellas!


Tisdag

Godmorgon Tisdag! Konserten igår var förvånansvärt bra och innan dess hann vi med en snabb shoppingtur. Två fina handdukar från Ralph Lauren, två Gant tröjor och fina vykort fick jag med mig hem.


Måndag

Måndag! Jag är väldigt glad över att vara tillbaka på jobb men jag är så trött så trött. Ikväll ska jag följa med pappa till Köpenhamn för shopping och middag och sedan ska vi se Patti Smith. Har aldrig lyssnat på hennes musik tidigare men det är alltid roligt att hitta på saker, men innan dess behöver jag en powernap som jag tänkte ta med barnen på jobb nu!

Vi gjorde fint på vår uteplats i veckan, ska ta nya bilder på allt nu, tog väldigt hastigt för några dagar sedan men de var både suddiga och snea, haha. Blev en fin på vår lilla ljuslykta iallafall.


Jobb, jobb och jobb

Sista dagen på Falsterbo imorgon och dagen kunde inte kommit fort nog. Nu kommer jag ihåg varför jag lämnade service branschen, att vara trevlig mot irriterande människor och stå upp hela dagarna är slitsammare än jag kom ihåg. MEN jag jobbar med väldigt roliga människor och vissa stunder skulle jag inte vilja vara utan! Nu bäddar jag ner mig i soffan tillsammans med Joachim och om jag får min vilja igenom tittar vi på TLC hela kvällen, min favoritkanal.

Igår gjorde vi en riktigt rolig utgång på Falsterbo Strandbaden, mycket dans och väldigt mycket folk. Bild från morgonen och sedan kvällen.


Min födelsedag

Har fått väldigt fina paket idag, här är några godbitar.


Sista dagen som 20!

Idag var det en väldigt lång arbetsdag, väldigt tacksam för att Joachim masserar mina fötter varje kväll, tack finis. När jag kom in stod den största Lexington påsen jag sett i vårt kök. Det var fullt med paket i, åh vad jag längtar tills imorgonbitti. Nu ska jag ta mig ner mot Falsterbo igen för lite festligheter, hade helst velat bädda ner mig och somna direkt haha.


Presenter

Jag önskade mig bland annat Odd Molly koftan av mamma i födelsedagspresent och får ett sms om att den tyvärr var slut överallt. Lite tråkigt tyckte jag men fick världens bästa svar sen. Min mamma är världsbäst.


Söndag

Idag är jag helt slut! Jag är glad att det blev en lagom lång arbetsdag på 8timmar, lär nästan bli det dubbla i slutet av veckan. Efter mitt pass gick jag förbi Hunters monter och unnade mig ett par klassiskt svarta höga, helt klart de snyggaste stövlarna! Jag gillar verkligen att de är tajta hela vägen upp trots att man har smala vader.


Falsterbo

Idag och tio dagar framåt finner ni mig på Falsterbo Horse show. Vi gjorde en ordentlig utgång igår så idag var mina arbetsprestationer sisådär men det ska bli riktigt roligt med denna jobbvecka.

Igår började kvällen på vespa med mina underbara arbetskollegor och riktigt god mat. Men ingen ville gå hem när vi ätit upp så vi satte oss på möllan och hade det riktigt trevligt. Det var så härligt att skratta tills det gjorde ont i magen gång på gång. När jag egentligen skulle gått och lagt mig åkte jag vidare och träffade mina vänner på Strandbaden. Ingenting jag skulle gjort ogjort på grund av ännu mer skratt och dans men imorse ångrade jag mig en del. Trots att jag låg och drog mig och min bästa vän som fortfarande var full hade försvunnit sig så kom vi i tid.
Nu ska jag hem och njuta av eftermiddagssolen!


Torsdag

Idag tog jag en välbehövlig sovmorgon. Jag hämtade upp Felicia efter frukosten och vi åkte till Emporia. För mycket shopping och en fika senare åkte vi in till stan och träffade tjejerna för en lunch. Vi bestämde oss för att träffas alla ikväll igen och se skräckfilm. Kommer antagligen ligga uppe hela natten livrädd, haha.
Imorgon har Joachim en ledig förmiddag, vi ska in till sjukhuset och kolla olika värden, håller alla tummar och tår för att allt är normalt.


Just nu

Fläderblomssaft i solen!


Onsdag

Idag har jag gjort ärende i stan, städat, rensat ut kläder, tränat, köpt godis och haft en helkväll med min bästis. Det där med att ha semester är verkligen något jag gillar!

Felicia var favoriten ikväll för fluffis.


Kofta

Jag har länge varit intresserad av att köpa en Busnel kofta, klassisk och förhoppningsvis väldigt användbar. Det är en dyrare investering som jag inte har vågat mig på i och med att jag är tveksam. Men idag gick jag in på Blondinbellas blogg och hon länkade till några av hennes äldre inlägg. 2009 skrev hon om sin kommande klädkollektion och visade upp en kofta där hon hade använt Busnel som inspiration. Jag vet att klädmärket inte är aktivt ännu men jag googla det ändå. Fullträff för mig då jag hittade en marinblå på rea för 250:-, lite synd att den beige inte fanns kvar men jag är väldigt nöjd, nu hoppas jag den kommer snart och att den passar bra.

Bild lånad av Blondinbella


Personalfest

Fredagen bjöd på personalfest och trots att vi var väldigt skeptiska till allt innan vi kom dit fick vi en riktigt trevlig kväll. Kamerorna var överallt och det var en sån dag man inte kände sig snygg och därför kommer bara 1 bild upp från kvällen.


Fläderblomssaft

I Lördags klippte jag fläderblommor med några kollegor. Nu har det gottat sig i 3 dagar så imorgon kan vi äntligen avnjuta ett glas hemmagjord saft.


CD

Idag träffade jag trevliga Amanda i stan och hämtade en väldigt fin väska jag köpt av henne. En vintage Dior, jag är helt förälskad.


Tråkiga besked

Sedan 1år ungefär har jag fått känslorna om att jag vill ha barn i framtiden. Antagligen som de flesta tjejer i denna åldern börjar man fundera på framtiden. Jag har med säkerhet vetat att inom några år kommer vår familj att växa.
Men första smällen var när jag insåg att jag inte hade naturlig mens, smäll två att jag har konstaterad PCO. Idag fick vi ännu ett bakslag, en remiss till universitetssjukhuset och sen vet vi med säkerhet ifall det vi fruktar är sant.

Det känns tungt och sorgligt att det finns så minimala chanser för oss att bli gravida nu, när vi är som mest fertila i ålder. Vi har inte ens börjat försöka men just nu undrar jag om det någonsin kommer kunna ske hur mycket vi än vill det.


Bröllop del 2

Vilket fint bröllop vi fick vara med på i helgen! Ett fint hus som var omgjort till restaurang och festlokal precis vid en sjö mitt i skogen, riktigt mysigt. Innan vi satte oss till middagen höll en av deras bästa vänner tal och berättar att en överraskning väntade dem. Musiken kom igång och världens sötaste lilla valp kommer skuttande upp för trapporna. Vilken fantastisk present, helt underbar.