Julian

Det har varit fullt upp här hemma på senaste. Vi har förberett och haft dop för 90personer och lilleman har fått sin första vaccinations spruta. Åh vad det gjorde ont i hjärtat när han fick sticken men som tur är lugnade han sig efter någon minut. Vill alltid skydda dig min älskling. Han har inte fått några symptom ännu förutom att han sovit lite mer. Dopet ska få sig några egna inlägg. Jag har fotat allting och vill göra en liten fotobok som minne. Jag fick en present på Julians dop- en bok med allt från evenemanginbjudan, första ledtråden till den färdiga babyshower. Det känns så roligt att kunna sätta sig ner och titta igenom och minnas den underbara känslan. Dagen för min babyshower var verkligen en av de bästa dagarna i mitt liv.

Vår stora kille sitter själv.


Och han har börjat leka med sina leksaker.

Nu vaknar lilleman så jag får fortsätta skriva senare.

3 månader

Den 14 November fyllde vår fina prins 3 månader och som vanligt blir lilleman bortskämd av sin mormor på sina små "födelsedagar". Denna gången fick han den underbara maileg grisen. Det verkar vara en julversion av Lotta på Bråkmakargatans favorit bamse. Lite gråare nyans och ett fint julband runt magen.



Pyjamaser

Julian har en väldig omsättning på sina pyjamaser. Han är en lång kille så han har pyjamaser ända upp i storlek 68 nu. När Julian och jag var och handlade mat i fredags så hittade jag två nya fina pyjamaser på Ica Maxi av alla ställen. Hittade faktiskt några till som var super söta men de fanns tyvärr bara i mindre storlekar. Men två nya fina tillskott fick han med sig hem.



Tisdag

Idag har jag och denna busungen varit på mamma och baby gympa. Herregud vad det kändes bra att röra på muskler man inte använt på väldigt länge. Tyvärr har jag fått mjölkstockning så nu efter en varm dusch har vi bara sovit och försökt att amma bort det. Ja att amma är verkligen helt fantastiskt men det är också väldigt jobbigt att allt kan vara bra ena dagen och sedan är det problem dagen därpå. Jag vill amma så länge det går för hans skull men av egoistiska själ hade jag velat sluta nu. Apperopå något mycket mysigare så har Julian börjat skratta på riktigt nu, det är svårt att förklara skillnaden men om han bara log och lät "ha" innan så är det "hahaha" nu. Underbara unge.




Han har fingrarna i munnen hela tiden.

Fredag

Julian har upptäckt sig själv. Så fort jag tar upp kameran eller går förbi spegeln så skriker han av skratt. Han är så förälskad i sin spegelbild och jag förstår honom, det är ju en ljuvlig liten kille mitt emot som charmar en.
Nybadad plutt = Kameran är oljig och min tröja är dyblött, haha.



12 veckor

Idag blir Julian 12veckor och han fick den bästa möjliga gåvan - en liten Cornelis. En ny liten kusin och granne. Vi har längtar och väntar och nu är han äntligen här. 


Vi två igår innan vi åkte och träffade mammagruppen för första gången.


Onsdag

Idag var jag och Julle i Lund för att hämta hem hand och fotavtrycken som vi gjorde på honom när han fyllde 1 månad. Åh vad fint det var. Jätte glad för att vi förevigade hans små avtryck, han har redan blivit så stor. När vi kom hem beställde jag bröd till dopet, bokade in ett besök i församlingshemmet och började att vika servetter. Jag ska vika 100 små dopklänningar och skjortor så det kan vara bra att börja i tid. Jag tyckte att jag kom långt idag men när jag räknade efter var där bara 20 små servetter som var färdiga. Men gör jag 20 varje dag så hinner jag färdigt denna veckan iallafall. 


Så glad att vi har dessa minnen förevigade.


Vika vika vika.

Tisdag

Idag har jag varit hos min barnmorska på efterkontroll. Det kändes så overkligt att sitta där med min alldeles egna son. Mitt sista besök där som gravid fick jag en hinnsvepning och 48h senare var vi föräldrar. Vi var även på BVC med lilleman och han är nu 62cm lång och väger 5,6kg. Efter det åkte vi faktiskt hem och sov en stund. Jag och Ellis i soffan och lilleman i sitt babyskydd. Det var länge sedan jag också somnade en stund på dagen, väldigt skönt var det dock.
I helgen var vi i Ullared, hela lilla familjen. Jag och mamma var inne i varuhuset medans killarna drack öl med Julle. Jag handlade en massa förberedande till Julian, lite bodys i större storlekar i vitt och svart att ha under koftor och tjocktröjor. Nya större nappar, hacklappar då han snart ska börja provsmaka mat och flaskor som funkar till ersättning och välling. Jag bockade även av de sista julklapparna på listan vilket är galet men sant. Väldigt skönt att vara ute i god tid och roligt när det inte har varit någon stress involverad i julshoppingen. 

Joachim slutade 2 timmar tidigare igår och som vi njöt. Den lilla stunden gör faktisk väldigt mycket. Jag kan leva på kärleken mellan dessa två.


Julian totaldäckade i mormors knä när vi tittade på solsidan i söndags.