Hej

Jag kommer in och säger hej. Som ni märker blir det inte mycket uppdaterande nu. Jag försöker hitta en bra balans mellan skola, jobb och fritid utan den konstanta överhängande stressen. Några saker på det personliga planet bidrar också med stress men jag tror att allt det börjar släppa. Det finns mycket jag hade velat skriva av mig om. Men då jag knappt eller inget alls ens pratar om vissa saker med mina närmsta vänner känns det olustigt att skriva ut det för alla att se. Jag ser dock fram emot att dela med mig av vår historia när tiden är mogen för det. 
Åter till skolan. Jag har väldigt svårt att lägga ribban på hur jag ska dela upp allt ekonomiskt, hur mycket vågar man göra av med? Hur mycket ska man spara? Kommer jag kunna jobba under hela studietiden? Många funderingar och frågor utan några direkt rätta svar. Just nu håller jag på med min eximination för denna kursen och har min mest intensiva vecka jobbmässigt - dags att öva på prioriteringar och stresshantering. 

En himla rolig sak är att vi äntligen har köpt en sänggavel, liknande den på bilden. Jag är helt kär.

Högskolan Kristianstad

Idag har varit en oerhört lång dag i skolan. Vår första inlämningsuppgift och redovisning. Vi har suttit i ett grupprum på skolan i nästan åtta timmar. Och fyra timmars pendling på det, jag hoppar i säng nu direkt och behöver många timmars sömn innan jag ska till jobbet imorgon. 

Blir många goda drycker och fikor för att hålla energin uppe.



Tapas

I lördags träffades vi hemma hos Felicia för en myskväll med tapas, läskiga historier (varför börjar vi alltid prata om sånt?) och en rolig film så att man vågade åka hem och sova. Vi hade gjort så oerhört mycket mat och vi åt tills vi alla hamnade i matkoma. Mina två favoriträtter var Felicias laxrullar och Malins smördegsknyten med chevre och honung. Jag gör därför en favorit i repris, följer deras recept och serverar det till middag ikväll. 






Sushi

Jag vill helst inte dra ner på någonting i min livstil trots bristen på en fast inkomst. Jag har valt att inte ta studielån så länge det finns möljlighet till det. Att ta studielån är en fantastisk möjlighet men jag vill undvika lån i den mån det går innan stora köp som en ny bil, köpa loss lägenheten och hus kommer på tal. "Vi får dra ner på att äta sushi flera gånger i månaden och lite mindre shopping så blir det inga problem." Haha den menningen har varit mitt motto men trots det så äter vi mer sushi än någonsin. Phille rulle från Chillout med rostad lök eller New York roll ifrån Godai är de absoluta favoriterna. Rullar med avocado, lax och cream chees - mums. Jag kan inte få nog.



Fredag

Idag har jag fått prova på den väldigt goda delen av studentlivet. Två timmars skola följt av lunch och mys på Emporia med Erica och Cassian. En helt perfekt fredag i min smak. Vi skulle båda köpa olika födelsedagspresenter och vi fastnade på Rituals där det även slank ner något fint till vårt hem. En snygg bricka tillsammans med handtvål och handkräm. Även en doft till badrummet fick flytta in. 
Butiken är verkligen full av fantastiska produkter och servicen toppklass.







Sealoe

Som en liten energiboost inför hösten köpte jag åtta små fina prints från SEALOE som jag tänkte pynta vårt kylskåp med. 

Ska köpa en snygg tejp att fästa bilderna med som ovan.


Frånvaro

Jag kommer knappt ihåg när jag skrev här senast även om det bara var några dagar sedan? Livet har tagit en väldig vändning med skolstart, tågpendlande, nytt extrajobb och egenstudier. Jag kom tyvärr inte in på programmet jag ville. Jag är för närvarande andra reserv med mitt högskoleprov och tredje reserv med mina betyg. Som att falla vid mållinjen? Jodu. Men jag tror att allt har en menning. Jag har påbörjad programmet Folkhälsopedagogik. Jag kommer att läsa kurser om folkhälsa och samtalsteknik - vilket faktiskt känns väldigt relevant till min framtida karriär och därför satsar jag allt detta året. 
& en snygg bild på det, älskart.


Best of brands

I förra veckan öppnade best of brands på mobilia. Annica och jag åkte förbi för att spana in utbudet och utnyttja öppningserbjudandet. Tvåhundra kronors rabbat för varje spenderad tusenlapp. Jag passade på att köpa en födelsedagspresent till Joachim och en långärmad tröja från GANT tröja till mig som jag har suktat efter väldigt länge. 




Linas matkasse

Vi hade tagit ett litet uppehåll från Linas. Orsaken till det var att vi tidigare hade 4 middagar till 4 personer vilket resulterade i åtta middagar till oss två. Åt man inte allt direkt kunde det bli lite sunkigt och det var inte alltid man var sugen på samma maträtt två dagar i rad. 
Men nu har det lanseras en matkasse för två personer vilket passar oss betydligt mycket bättre. Igår gjorde vi hemmagjort fajitas. Egen avocado salad & salsa. Saftig kyckling och grillade majskolvar med kryddigt smör -gudomlig smakkombination. Vi har bestämt oss för att ha matkassen en gång i månaden. För lite rolig inspiration men samtidigt utrymme för sina egna recept.