Laborinthylla

På vår shoppingrunda gick vi inom Charlotte Trend och dem levererade mängder med inspiration och ha-begär. Jag fick med mig min efterlängtade laborinthylla därifrån denna gången. När jag gick dit hade jag den nya modellen i åtanke, vit 60x60. Men väl i butik blev jag förälskad i "standardutförandet" i 80x80 och det kändes häftigt med den svarta i vårt ljusa kök. Och jag kunde inte vara mer nöjd! Så roligt att flytta runt, byta ut och fixa. Som en levande tavla i köket.




Att amma

Joachim jobbade sin sista dag på jobb i torsdag och fick fredagen ledigt då han börjar på sitt nya jobb idag. Jag mötte upp mamma i stan medans Joachim var hemma med Julian. Jag är så tacksam för Joachim, i detta fall som pappa. Det är lika naturligt för honom att ha Julian som för mig. Även om jag vill vara med vår kille varje sekund kan det vara mysigt att få en stund att bara vara jag. Vi gjorde naglarna och fransar följt av lite shopping. Jag matade lillkillen i bilen innan Joachim körde hem och jag kom hem ganska lagom tills han blev hungrig igen. Vi har köpt hem ersättning som nödlösning ifall det någongång skulle vara så att han blir hungrig när jag inte är hemma. Vi har varit ganska snabba med att introducerade nappen, vi har gett honom bröstmjölk i flaska och kan tänka oss att komplettera med ersättning om det behövs. Jag är glad så länge jag kan amma men orkar inte lägga press på mig själv att jag måste helamma i flera flera månader. I november ska jag på två olika teatrar/föreställningar och då vill jag inte behöva lägga timmar på att pumpa ut. (bröstpumpen och jag är verkligen inte vänner) jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt, bara skriva lite hur vår situation ser ut :)

Jag älskar dig mer än jag trodde var möjligt.


Bortskämd

I torsdag fick vi besök av Anders, Camilla och Mona. Och Julian fortsätter att få fantastiska presenter. Herregud vad mycket fint han får hela tiden. Han fick en skjorta och en tröja från Ralph Lauren. En söt kanin och strumpor med halkskydd, så fina. Så fort Julian får något från Ralph Lauren så går mina shoppingnerver igång. Tänk att åka till USA nu när man har en liten kille att shoppa till. När han är lite större ska vi definitivt boka vår efterlängtade USA resa. 



Sex veckor

Nu känns det som att tiden springer förbi. Julian blir nu sex veckor idag. Hans pappa har fått ett nytt jobb så jag gratulerar båda mina killar idag. Julian fick en underbar höst-outfit från mormor i present. Allt är från Lindex och jag tror  att det är min favorit butik gällande barnkläder just nu. 




Ullared

Igår blev det ett spontant besök upp till Ullared med mina svärföräldrar, Erica och Cassian. Då vi snart ska upp på en övernattning med mamma och Kent blev det inget storshopping denna gången. Lite hygienartiklar till lilleman, en jätte mysig åkpåse och några inredningsdetaljer. Både Cassian och Julian var väldigt duktiga i varsin vagn. Det var skönt att bara gå runt i lugn och ro och titta då man vet att man kommer tillbaka om några veckor.


Det fanns så många fina åkpåsar inne på Ge-kås men jag föll ganska direkt för denna ljusgråa.


kombinationer

Julian har fått yttligare lite nya plagg i garderoben. En ny body och tjocktröja från Cubus. Och ett par underbara byxor och body från Newbie. Nu tänkte jag på att detta skulle gå och matcha och mixa tillsammans.


En vit skjorta med kragen som ligger vikt över den stickade tröjan är en annan kombination Julian kommer ha. Hade varit kul att ha några fina små skor till detta också men det verkar lite svårare att hitta men vi håller ögonen öppna. 

Hallen

Nu i veckan fixade vi i ordning hallen här hemma. Det vi har kvar är lister och foder runt dörrarna. Slipa och måla dörrkarmarna och detsamma med badrumstaket. Sedan ska spottarna in i sovrummet, vardagsrummet och hallen. Alltså inte mycket kvar om man tänker på att vi började med ett tomt skal eller egentligen värre. En väldigt sunkig lägenhet som revs ut ner till grunden och detta var i Juni månad. 
Längtar väldigt mycket tills allt är i ordning.







Lindex

Det är verkligen underbart att köpa barnkläder. Det är dessutom ännu roligare nu när han är här. Jag måste dock bli bättre på att handla outfits då jag har väldigt fina enskilda plagg men inte riktigt vet vad jag ska matcha det med. Idag gick jag in på Lindex och köpte en outfit som jag såg på deras instagram för flera veckor sedan. 

Så mysig outfit och redan "färdigmatchad" .

4 veckor

Idag blir vår fantastiska Julian 4 veckor. Det känns overkligt att han bara har funnits i våra liv ynka 4 veckor. Igår rullade han från mage till rygg flera gånger. Första gången gick så fort men andra gången fick jag på film, så glad att jag fångade det ögonblicket. Han är så oerhört stark i rygg och nacken, vilket han i och för sig har varit från dag 1. 

Vår stora kille.
En bild från filmen, in action.

4veckors present från Mormor. Han har fått paket från henne varje fredag nu. Haha bortskämda lilla älskade unge.

Malmö högskola

Om någon körde förbi vårt lägenhetshus igår vid lunchtid såg de en oerhört glad mamma som stod och hoppade av lycka. När jag såg ett brev från Malmö högskola i brevlådan började jag skaka av förväntan. Jag fick nämligen ett samtal för två veckor sedan om att jag hade kommit in på min utbildning. Jag ville inget hellre än att tacka ja men jag är inte redo att lämna ifrån mig Julle flera timmar i veckan. Nej detta året ska jag bara fokusera på honom. Därför tackade jag ja till platsen men ansökte om anstånd för att skjuta upp studiestarten till HT 2016. Och i brevet stod det att det beviljas. Så oerhört skönt att veta hur nästa höst ser ut. Jag ska läsa Studie och yrkesvägledning och det är framförallt yrkesvägledning jag är inne på för tillfället. Att jobba som handledare på arbetsförmedlingen eller att arbeta på personalavdelningen på ett större företag är mitt mål. Lägger man till en kurs eller två har man nämligen samma behörighet som de som läser HR-utbildningen. Som jag gärna hade gått om det fanns i Malmö. Men denna vägen känns rätt att gå. Jag vill plugga i Malmö och jag tycker det känns tryckt att få en bred utbildning där jag har chans att både jobba i skola och privata företag. Bara viljan finns så kommer man dit man vill, vilken väg det än krävs för att ta sig dit.




Dop

Nu har inbjudningarna till lillemans dop börjat gå ut. Kommer alla blir vi ungefär 100 personer så det finns risk för att det blir ett väldigt stort dop. Lilleman har redan blivit så oerhört bortskämd med presenter så vi vill först och främst bara ha en mysig eftermiddag tillsammans med alla vi tycker om. 
Jag ser verkligen fram emot att se de fina tårtorna och nu ska jag börja fundera på vad vi ska bjuda på för mat. 
Lite saker lilleman (och hans föräldrar) skulle bli jätte glad för.

George Jensen spargris, maileg gris och de underbara kaninerna från samma märke.
Bambi från Sebra.

Mysiga pyjamaser och tröjor till hösten. Ryggsäck från Eloide Detailes och klassisk randiga kläder från polarn och pyret i marinblått.


Namngivning

I lördags var vi på namngivning för Alice. Just nu är det väldigt stor "åldersskillnad" mellan Alice och Julian, 3 månader gör ju oerhört stor skillnad, men om några år kommer de säkert ha hur kul som helst tillsammans. Jag fick äntligen ÄNTLIGEN dra på mig något nytt och snyggt. Visst magen är inte så platt som jag är van vid men jag kommer i mina stretchiga jeans och kunde ha på mig en svart tajt kjol i lördags, så jag är oerhört stolt över min kropp, 3 veckor efter förlossningen. Jag gick ju faktiskt upp otroliga 20kg.







Julian hade på sig en ny Gant body som han fått av Joachims chefer.


En av Alice fina tårtor.


Vardagsrum

Efter väldigt mycket tekniska problem börjar äntligen vardagsrummet färdigställas. Ny hdmi sladd, wi-fi förstärkare, trådlös router och en "vanlig" förstärkare är nu inhandlad. Därför kan vi äntligen börja fokusera på inredning. Igår klickade jag hem vårt nya soffbord och idag ska vi åka och köpa två nya fåtöljer att komplettera vardagsrummet med. 





Måndag

Idag har jag och Julian varit på BVC och han är nu hela 56cm lång och väger 4650g. Så som han äter är jag inte förvånad över hur mycket han växer. Idag fick vi bilderna från fotograferingen vi gjorde när han var 1 vecka gammal. De var så fina så jag satte igång och beställde dopkort. När jag ändå var igång beställde jag även doptårta. Jag har alltid velat ha en våningstårta och nu har jag äntligen anledning till att beställa en. Det blir två våningar med polly och ahlgrensbilar mousse. Lite vågat att beställa tårta innan vi ens har hunnit få ut inbjudningarna, vi vet lixom inte om vi blir 100 eller 10 personer, haha. Men jag beställde till alla vi ska bjuda så vi får se till att folk äter en ordentlig tårtbit om inte alla kan komma. Vill inte avslöja hur tårtan kommer se ut ännu men dopkortet måste jag visa.

Vår underbara lilla grabb.



Julian

Alltså jag är så kär i min lilla familj. 

Vår underbara mysiga kille, du gör oss så lyckliga.

Hemma med J

Nu är det andra dagen jag och Julian är hemma själva. Det blir mest gos och amning. Det är väldigt mysigt men samtidigt vill jag ta mig ut ur lägenheten och göra saker. Jag känner mig bara osäker angående amningen, tänk om han blir hungrig i kön på H&M, när man sitter och fikar eller mitt ute under en promenad? Självklart kan man planera och med tiden lär man sig väl hans rutiner och kan ta sig ut lite mer. Jag har bara svårt att göra ingenting. När Joachim var hemma kunde jag ändå springa runt och plocka undan, vika in tvätt, ta en snabb tur till IKEA eller vad som helst. Jag måste bara skruva ner mitt tempo och njuta av vår underbara son. 

Bäst att sova såhär tydligen, haha. La honom rakt flera gånger men han ålade runt vartenda gång.