Hejdå Fiat

Igår sa jag med sorg i hjärtat hejdå till min fina Fiat 500 C. Jag fick den som världens bästa överraskning på stundenten. Jag hade precis hoppat av flaket och pappa möter upp mig för att köra mig hem till festen. Vi går förbi min drömbil full med ballonger och flaggor. Några meter senare drar pappa upp nyckeln till just denna bilen och jag kunde inte tro mina ögon. Vi har haft fantastiska år tillsammans men nu bytar vi ut hög musik och nercabbat. Nu är det tid för komfort, säkerhet och utrymme för vår kommande redan så älskade lilla familjemedlem. 
Tack fina bil, den har varit helt underbar då man kan vänta på en femkrona, parkera var som helst och komma förbi precis överallt.

Vår nya snygga bil. Känns tryggt med sensorer och kamera åt alla håll. Jag vänjer mig fortfarande vid den något större bilen. Vi känner oss oerhört nöjda.


Måndag

Idag åkte jag och uppdaterade garderoben ordentligt. Jag köpte yttligare ett par mammabyxor. Det blev även en del längre linnen, en gravidanpassad kjol och en bekväm topp. Jag kan fortfarande ha alla mina toppar och tröjor men nu när magen har växt så mycket har allt blivit liiiite för kort. Därför var längre linnen en väldigt bra investering för att kunna klä mig snyggt. Jag har dragit mig lite för att köpa för mycket gravidkläder just för att det endast är tre månader kvar tills vår älskling kommer. Men inte ska jag gå runt och känna mig obekväm eller använda stora tråkiga kläder i tre hela månader till. Nej där fick jag tänka om.
 Jag ska även börja titta bland mina klänningar, jag har några långklänningar som jag vet passar perfekt med magen.  


Oj vad magen har växt sedan denna bilden togs!

Favorit tårta

Jag har fortfarande inte någon speciell craving utan ursäktar mig mer till att äta precis det jag är sugen på för stunden. Min favorit tårta är garanterat denna maräng-smörkräm-grädde och jordgubbs dröm. Det absolut bästa är att familj och vänner är lika förtjusta så därför blir man ofta tillfrågad om recept inför kalas - inte mig emot! Men det går ju att frossa även om det inte är kalas, så det gjorde vi här om dagen. Åh, jag blir lika sugen igen.




Fredag

Idag har jag varit och fixat med den kommande föräldrapenningen på mina olika arbetsplatser. Skönt att vara ute i god tid. Jag hann även med lite shopping. En ny kökshandduk från lexington, kan man någonsin få för många? och lite påfyllning i sminkväskan till mig. Bebis fick ett par underbara byxor från Molo. Joachim har pratat om att han behöver ett par sommarskor att ha i trädgården och jag kände för att skämma bort honom lite med ett par espandrillos från Lexington.

Här ser man pysslingens byxor fram och bak. Älskar den gula färgklicken på snöret och den diskreta stjärnan på rumpan.


Snygga semesterskor till pappa J.

Ny bil

Idag har vi varit och reserverat en ny bil till vår familj. Vi har velat fram och tillbaka ett bra tag nu men har äntligen hittat en som passar våra behov och önskemål. Vi ville ha en stor bil med gott om plats för barnvagn men som var någorlunda billig i drift och bekväm för mig att köra som är van vid världens smidigaste lilla Fiat. Förhoppningsvis står vår nya bil på uppfarten redan nästa vecka.




Stokke

Idag var vi på babyringen och vilken dröm. Allt till de små under ett och samma tak. Jag är väldigt stolt som kunde hålla mig från att shoppa. Joachim var inte med denna gången så det blev mest research. Det var väldigt bra att få möjligheten att känna och klämma på saker vi behöver till vår gos. Maxi-cosi babyskyddet gillade jag verkligen så det blir definitivt ett inköp. När det kommer till barnstol tar jag lite avstånd från den klassiska trip trap stolen. Även om den är väldigt fin så tycker jag att stokkes nya barnstol är betydligt mycket snyggare. Den är nättare och kommer funka väldigt bra i vårt kök. 


Stolens tre olika steg. 



Babyshower

I söndags var det äntligen dags för Annicas babyshower. Jag har varit påväg att försäga mig så många gånger. Det finns så fantastiskt mycket fint pynt och små presenter så det var svårt att veta vart man skulle dra gränsen. Men det blev iallafall pyntat med girlanger, ballonger och pins. Jag valde att ge en blöjtårta då detta är flicka nummer två i familjen och jag vet att hon redan har kläder och dylikt.
Vi åt en brunch och väldigt god snickers-liknande kaka till efterrätt, gudomligt gott.


Sötaste ballongerna  från partyland.






Vecka 25

Just nu växer magen något oerhört. Jag hoppas att min hud hinner med trots att det känns som att den ska spricka hela tiden. Jag hoppad att bio-oil ska hjälpa mig undvika bristningar. Joachim smörjer in min mage varje kväll och lillkillen brukar vara vaken då. Oslagbar lycka att vara tillsammans med mina två favorit killar. 
Det känns oerhört lyxigt att jag ska vara höggravid under våren och sommaren när man kan gå runt i klänningar och kjol. Det är redan lite kämpigt att få på sig tajta byxor även om det är mammabyxor.

Dagens mage och jag fuskar fram mig en dag då vi egentligen går in i vecka 25 imorgon.

Helg

Vilken fantastisk helg vi haft hittills. Igår grillade vi tillsammans med Erica, Cassian och Simon. Vi fortsatte sedan att elda i grillen, fylla bordet med ljus, lyssna på musik och spela kort i flera timmar. Det var väldigt mysigt och vi fick lära oss ett nytt roligt kortspel -Canasta. 
Idag vaknade vi av solsken och fågelkvitter. Vi satte oss sedan i bilen och körde runt på landsvägarna här omkring. Vi stannade först i Vellinge och sedan nere i Skanör för fika-pauser och tid för att njuta av det vackra vädret. 


Dagens bebismage. Snart 25veckor.

Lunch med min stora kärlek.


Måndag

Idag har vi njutit av en fin och solig dag tillsammans med familjen. Vår pojke har än en gång blivit bortskämd av sin mormor. Det var en påskpresent från Burberry, en stilren t-shirt som kommer passa lagom till nästa vår. 




Boligheter

Jag fick tipset om en riktigt fin sängmobil från boligheter. Jag är himla sugen på att beställa hem den. 
Fick mejl igår att den nyss kommit in i lager igen efter att ha varit slutsåld en längre tid. Väldigt fin och harmonisk.






Påskfirande

Idag är det heldagsfirande av påsken i Vellinge. Vi har precis ätit första omgången mat och både jag & bebis befinner oss i matkoma. 
Pyssling fick en somrig pyjamas från polarn och pyret av farmor och farfar. Jag fullkomligt älskar färgkombinationen och det bästa är att Cassian fick en likadan - kusinmatchning!



Långfredag

Idag vaknade jag utav fågelkvitter, solsken och en sparkande bebis. Helt perfekt morgon förutom att mannen i familjen inte låg bredvid mig, han är i Prag i några dagar. Jag blev däremot på väldigt mycket bättre humör när jag gick in på instagram och såg att jag vunnit den underbara tröjan från Ester Elenora som jag var med och tävlade om. 

Jag lånar denna underbara bild från Amanda. Tack för världens finaste påskpresent.


En ny vecka

Nu går vi in i en ny vecka. Välkommen vecka 23. Vår kille är väldigt kvällspigg och har gärna gympa för oss innan vi ska somna. Jag älskar att ligga och känna på magen. I början av veckan var vi på ultraljud igen för att spela in en Ultraljudsvideo. Fick till och med se honom i 3D, ser ut som att det blir en kopia av hans fina pappa.

Amningskudden har redan flyttat in här hemma och är väldigt bra för att hitta riktigt bekväma sovställningar. Behåller gärna den efter graviditeten och amningsperioden, haha.