Lördag

Varje år, dagen innan första advent är vår julpysseldag. Snart är det julfika och sedan är det dags för mig att jobba på julgalan igen. Ikväll ska jag önska att Joachim gjort iordning med varmchoklad, fotmassage och julfilm för att njuta av början på min helg. Nu har jag kommit i riktig julstämning. 

För min del blev det inte så mycket extra utöver blommorna och mossan men naturliga material är så vackra.






Fredag

Godeftermiddag! Just nu sitter jag i väntan på bussen till jobb. Riktigt härligt att börja sin morgon med en ordentlig frukost framför tvn och sedan en långpromenad med Ellis. Vi gick förbi mitt drömhus! Ser det i princip varje dag men tröttnar aldrig. Jag vet att de hade problem vid försäljning för att det var så stort. Det är nu uppdelat i två fastigheter och nu är det om möjligt ännu bättre. Realistiskt hade vi aldrig behövt hela ytan så halva är ett perfekt hus för vår kommande familj, hoppas på att det är till salu vid rätt tid sedan, hihi.






Torsdag

Godkväll! Idag slutade jag efter lunch och sedan dess har jag betalt räkningar, städat och diskat undan, riktigt skönt. Nu tittar jag på spännande bron tills Joachim kommer hem. Då ska vi äntligen åka till Emporia och se vad butikerna erbjuder. Ikväll ska jag laga lax- och ricottacannelloni med dill och citron. Hur gott låter inte det?

Denna snygga lampa hoppas jag finns i butik.


Från Clas Ohlsson

Rädsla för en större hund

Idag har jag läst ännu en artikel om hur snälla "kamphundar" är, hur missförstådda den rasen är och att media har målat upp en orättvis bild. Till viss del kan jag hålla med om att det är långt ifrån alla stora, starka hundar som är aggressiva eller skadar folk. Min sambos familj har en schäfer och det är en helt underbar vovve som kommer bra överens med Ellis, de är bästa vänner till och med. När hon (schäfern) inte orkar med Ellis bus längre lägger hon tassen på henne så hon ligger still, väldigt gulligt men väldigt skrämmande i början, innan jag visste hur deras relation skulle bli. Men om vi tillexempel kollar på vår granne som passar en hund som passar in i ramen "kamphund". Varje gång vi går ut med Ellis samtidigt börjar dem skälla på varandra. Ja vår tjej är tuff och hade säkert sprungit fram och mopsat sig om hon fick chansen precis som denna stora hund gjort. Den enda skillnaden är att jag kan hålla min hund, även om hon skulle skälla när vi går därifrån så kan jag tygla henne. Min granne kan inte hålla emot, vid flera tillfällen har andra fått gå in och hålla emot för att denna stora hund inte ska springa fram till Ellis. Är detta hundens fel? Nej. Är den hunden ond och elak för det? Nej. Men med den styrkan och storleken är det klart att det blir en farlig hund i en sådan situation. Jag tycker att det är jätte obehagligt för jag vet att den skulle kunna rycka sig loss och springa på oss när som helst. Jag vet inte vad som skulle hända om detta var fallet men jag vet att min hund hade blivit skadad och inte den andra större. Därför  kan jag inte tycka synd om ägarna till dessa hundar som klagar över att folk är rädda. Jag är rädd och jag kommer förmodligen alltid vara det. Jag har respekt för alla djur och framförallt större djur som skulle kunna skada mig på något sätt. Jag har valt en liten hund för att jag kan, vad som än händer, avstyra henne eller ta henne från platsen utan risk att skada någon annan.

Vår underbara älskling som fyller 2år idag.



Onsdag

Idag har jag haft en riktigt mysig dag. Efter jobb gjorde jag och mamma naglarna och sedan gick det över till shopping. Jag hittade bland annat min klänning till julafton på Zara! Tänkte köpa ett maffigt halsband och mysiga strumpbyxor till så känner jag mig väldigt nöjd med min outfit. 




Inspiration av en vän

Sofie köpte några blommor och dekorationer när vi var iväg i söndags. Hon berättade om vad hon hade tänkt göra och det blev till och med finare än jag trodde. Tack för inspirationen Sofie, jag ska spåna på att göra något liknande.




En riktigt lyxig vecka

Denna veckan jobbar jag två långa dagar, två korta och sedan är jag ledig i 4 dagar. Vi skulle egentligen till Norge men då våra favoriter kom hem tidigare blev det inget av, men semestern fick stå kvar. Jag fick förfrågan om att jobba helkväll både fredag och lördag på arenan och även om jag såg framemot helt lediga dagar kunde jag inte låta bli att tacka ja. Två arbetsdagar extra betalt sitter inte fel, det resulterar i ännu mer shopping i London och då är det mer än värt det. På måndag tog även mamma ledigt och då ska vi till Ullared, woho! Ja denna veckan är ren lyx och jag ska njuta till fullo.
Joachim fick för sig att det var jätte roligt att fota mig konstant i en minut när vi satt på rådhuskällaren i lördags. Insåg hur dålig min kamera är men vad gör det, jag fick precis ett sms om att min nya IPhone 5S har kommit, woho.

Måndag

Igår förmiddag åkte jag och Sofie till slättarpsgård och fridhemsgård, det är verkligen en riktigt mysig helgutflykt. 
När vi kom hem tog jag och Joachim ner alla julgrejer och pyntade överallt. Vi började plocka undan, städa och hänga in alla tvättade kläder i garderoben. Efter det åkte vi och pantade flaskor och storhandlade, wow vad härligt det kändes att bocka av så många punkter. Tanken var att sätta sig och se en julfilm som belöning men efter solsidan var vi så trötta att det var godnatt direkt. Ikväll jobbar jag på arenan så ikväll blir det inte heller någon film men imorgon, ja då ska det julmysas som aldrig förr.



Bilder från mysiga slättarps gård som Sofie tog mig till för första gången igår.

Söndag

Från att det skulle vara en nykter kväll, tillsammans med några vänner och tidig bowling. Så blev vi 15st som bowlade tills dem stängde och det beställdes drinkar i överflöd. Vi saknade Kicki när vi skulle fotas men hon var upptagen på annat håll....






Lördag

Filmen Catching fire i torsdags var riktigt bra! Felicia var också sugen på att se den så hon följde med och blev också ett fan. Jag rekommenderar alla att läsa boken i och med att jag missförstod film 1 först och inte gav den en riktig chans. Men jag tyckte film nummer 2 var mer lik boken och jag längtar så efter den tredje och sista.

Idag har jag varit ute i det milda vädret på några rundor med Ellis, tvättat av och ställt in utemöblerna och pluggat lite franska. Jag tror aldrig jag skrev om mitt besök hos SYOn i veckan ? Jag gick till en via malmö högskola och när jag bokade tid berättade jag vad jag var intresserad av så hon var väl förberedd med information. Det var väldigt givande och tydligt när man staplade upp allt och delade in varje yrke i ansvarsområde/arbetsuppgifter/möjligheter. Vi kollade ordentligt på mina betyg och meritpoäng och jag fick förtydligat för mig angående urvalsgrupp 1 och 2, man kan alltså hamna i båda och det är vad jag vill och behöver för att komma in. 

Efter några samtal till min framtida skola och antagning.se fick jag fram vad som krävs. Godkänt i Matte C eller Franska steg 3, ungefär mina sämsta ämne i skolan. Matte C hoppade jag av i gymnasiet och franska tyckte jag inte var lönt att börja på. Fram tills nu. Jag ska ha få minst ett godkänt i franska steg 3 denna våren. Jag sökte in i torsdags och det kan ta upp till tre veckor innan svar men om jag blir godkänd börjar jag i början av Januari så jag har ingen tid att förlora. Jag har inte läst franska sedan 9an. 

Där är AppStore fantastiskt och jag laddade ner en lära sig franska app. Varje dag ska jag gå igenom några övningar och det är mycket som kommer tillbaka och jag vet att jag kan fixa detta.



Verkligen en pedagogisk app och ett lätt sätt att lära sig.

Advent

I veckan pysslade jag ihop årets adventsljusstake och julfixade i vårt köksfönster, i nästa vecka tänkte jag pyssla något fint  i våra andra fönster också. Ikväll har jag myskväll med tjejerna och Kicki har bakat en choklad fondant, lyxigt. 





Torsdag

Hej efterlängtade torsdag. Idag har jag haft fullt upp och dagen fortsätter i samma anda. Förmiddagen gick åt att ringa till olika skolor för att få information om olika utbildningar och stämma av lite med det jag pratade med SYOn om igår. Efter jobb ska jag förbi en butiksöppning med Felicia och förhoppningsvis hinna med lite shopping, hihi. Efter detta ska jag sätta mig i bilen till Höllviken för att se hungerspelen - catching fire åh vad det ska bli spännande. Jag ska se den med min kollega och hennes vänner, vi har alla läst boken och det blir extra roligt när alla är lika nördiga haha.


Mina nya träningsbyxor som gör mig super motiverad, haha. Min kusin har lovat att sätta ihop ett träningsschema till mig och det ska jag verkligen följa, hon har en bra kondition och en stark sund kropp och det är mitt mål också.



Soldusch

Framåt jul/nyår skulle jag vilja få ha en fin solbränna men att ligga i ett solarium flera timmar känns inte hälsosamt eller hållbart. Efter nyår kommer ytligare några månader utan sol och därför hade min hud inte mått bra om man ska behöva lägga sig i ett solarium konstant. Därför tänkte jag boka in en soldusch eller möjligtvis smörja in mig med brun utan sol. Detta gjorde jag dock innan konfirmationen och det gick inte bra. Men man var 14år och produkten var väl relativt ny så det har förhoppningsvis blivit bättre. Ska höra mig omkring om vad som blir bäst. 




Onsdag

Denna veckan går vi verkligen in för julpynt på jobb. Mycket julmusik, bakning och julteckningar. Igår var jag ute med barnen och då knackar det på fönstret och min kollega räcker ut en bricka med delad frukt till barnen, varm choklad till mig och högtalare med julmusik. Fick nästan tårar i ögonen så glad jag blev, tänk att något så litet som en kopp varm choklad kan sprida en sådan harmonisk och tacksam stämning. 


Vi gör tomtehänder på jobb, så söta! 

Snacka om kommunikation

Ikväll var vi på en väldigt intressant föreläsning med brandmannen Lasse som var med om en våldsam explosion efter att ha jobbat som brandman i 1 vecka, enbart 24år gammal. 
Han låg i koma i två månader, var blind första året och har förlorat den mesta av sin hud. Därför är det extra imponerande att han har den livsglädjen och att han ger sådan inspiration som är både lärorik och intressant! Det var blandat med mycket humor och komikern Thomas Petterson var också en del av showen, väldigt rolig! Ja jag har alltså haft en riktigt bra kväll och inte tittar på fotboll som resten av Sverige haha.





Söndag

Ännu en helg har passerat och förutom lite halsont har jag haft en riktigt bra helg. Igår gjorde vi en ordentlig utgång, förfest med gamla vänner, dans i timmar, fettig nattmat och 6 personer + en hund i en bil för 4, lagom glad att vi inte blev stannade, haha. Nu säger jag godnatt och hoppas få hälsa nästa vecka välkommen frisk och pigg!




Ting ute & inne

Godmorgon lördag! Eller godmorgon är det väl inte direkt, jag gick upp klockan 8 och har legat och läst till mig nödvändig information till nästa höst när jag börjar plugga. Efter frukost åkte vi till ting ute och inne ,utanför Trelleborg, som öppnade sin julutställning idag. Det är mammas vänner som driver det och jag kommer ihåg när jag var liten och jag älskade den butiken. Ännu mer idag! Helt underbart och jag fick inspiration till min adventsljusstake som jag ska göra nästa vecka. Rekommendera verkligen ett besök.









Fredag

Åh vilken härlig känsla med Fredag! Ikväll blir det myskväll med tjejerna räknar med en massa skvaller och new york-planering! 
På jobb idag har vi det riktigt mysigt, julpyssel och julmusik och jag kunde inte trivts bättre. Jag går runt i mörka jeans, svart tröja och päls. Varje dag-outfiten när det är kallt ute. Ska leta fram mina andra pälsar så man får lite variation.




Kubus

   Idag fick jag en väldigt trevlig överraskning av grannen min. Ljusstaken som jag suktat efter länge är äntligen min! Perfekt till denna årstiden då ljusen tänds innan uggsen börjat torka. Tusen tack!




Inte långt kvar



Organisera mera

Jag vill gärna få ordning på vårt förråd. Grejerna är verkligen överallt och jag får huvudvärk bara av att tänka på det. Imorgon ska jag nog svänga förbi IKEA och köpa förvaringslådor i plast. Just nu står allt löst/i pappkartonger. Men vi vet absolut inte vad som finns i vilken låda eller om det är värt att spara. Fortsättning följer..



Drömmen

The secret

Som jag berättat innan håller jag på att läsa the secret. Jag läser även Blondinbellas blogg som jag börjar inspireras av mer och mer. Hon lever mycket efter the secrets principer. Men jag brottas väldigt mycket med mina egna tankar just nu. Jag var inte så lättpåverkad som jag trodde: Börja tänk endast positiva tankar, visualisera det du vill uppnå. Man ska leva det liv man drömmer om redan nu, tro på det så mycket att det blir ens verklighet men jag känner mig mest knäpp i huvudet. Som att jag tvingar mig själv att bli schizofren. Och jag vill verkligen bli av med den bittra/elaka/dömande sidan av mig själv. Jag började göra en visionsbild igår med drömmar och framtidsplaner, bilder och texter som representerar mål i mitt liv. Jag tänkte hänga den vid sängen för att varje kväll påminna mig om vad jag ska uppnå. Tacksamhet handlar boken också mycket om, vara tacksam för det man har för att dra till sig ännu mer att vara tacksam över. Jag tänkte köpa en biljett till Blondinbellas föreläsning i vår, jag vill bara suga i mig all inspiration och peppning som jag bara kan.




Jul-älskaren

Ja det är väl ganska tydligt att jag älskar julen. Vårt fönster i köket har redan börjat bli juligt. 




catching fire

Hej Måndag! Helgen gick i rasande fart och jag hann med att gå på förfest, vara barnvakt till Izabella, jobba, spelkväll, julmarknad och avslutning på bästa sätt med Tuppmiddag. Till skillnad från helgen har jag inte en enda sak i kalendern denna veckan och det är faktiskt ganska härligt. Slutar tidigt två dagar gör jag också, lyx. Imorse frågade min kollega mig om jag ville följa med på bio och se nya hungerspelen - catching fire om två veckor. Självklart ville jag det, åh vad jag längtar!






Söndag

Godmorgon! Imorse åkte vi ut på landet för lite julmarknadsmys. Jag älskar matavdelningarna. Ost, godis, bröd och glögg. Vi köpte med oss en riktigt god glögg, en stor polkagris att hänga i fönstret eller på någon dörr. Otippat nog sålde de riktigt god fetaost också och jag var tvungen att köpa hem lite. Sedan köpte vi favoriterna - saffransbiscotti. I eftermiddag blir vi bjudna på Tuppmiddag hos Joachims familj, allt är gjort från grunden och jag ska äta tills jag hamnar i matkoma. Riktigt mysig söndag! 

Ellis var lika nyfiken som alltid när det gäller något ätbart.

iPhone 5s

Jag och Joachim gick förbi Telenor efter jobb, 10min senare hade vi båda varsin IPhone 5s, inte helt fel! Joachim tog den silvriga och jag lyxade till det med den i guld, helt förälskad.





Äntligen Fredag

Godeftermiddag! Igår var jag ute med Mimmi,Kicki,Felicia och Martin och åt inne i stan. Vi åt fisktacos med bland annat mango och salsa, det kanske inte låter så gott men det var en väldigt spännande och god smakupplevelse. Martin skulle försöka ta foto på oss fyra vid några tillfällen men han var den sämsta fotografen någonsin. Se exempel nedan, hahaha.






Torsdag

Idag är det torsdag och oj vad veckan gått fort. Ikväll ska jag äta middag på stan med vännerna. Kan knappt vänta, ska bli så roligt att höra om allt som har hänt dem i grannlandet! Igår var jag som sagt på Vellingeblomman. Jag ville inte köpa för mycket julsaker än, måste ta ner julsakerna från vinden först för man kommer ju knappt ihåg vad man redan har. Men jag började lite light i köksfönstret igår iallafall, om två veckor ska vi julpyssla med blommor och kransar, jag älskar sånt.





Fina textiler

Hade inte lådan med påslakan svämmat över här hemma hade jag investerat i någon av nedanstående, från Hemtex.





Vellingeblomman

Vellingeblomman gör en aldrig besviken! Julutställningen är underbar!  
Bilderna talar för sig själv.





Onsdag

Jag är i riktig julstämning så ett besök på Vellingeblomman känns väldigt passande idag. Ska köpa med mig massor med blommor också och göra det riktigt mysigt hemma.

På tal om något annat hade jag tydligen skrämt slag på hälften av ungarna igår när jag berättade om vår helg på slottet, att jag erkände mig rädd var svårt för dem att acceptera, naw mina små barn, har fått avdramatisera det hela dagen och nu hoppas jag de kan sova gott inatt igen.




Dop

Igår trillade en inbjudan till Troys dop in. Kan inte låta bli att le så fort jag ser honom, så gudomligt charmig. Nu är det bara frågan om vad man ger denna stiliga lille man i doppresent. Man vill ju ge något "tidlöst", inte ett plagg han snabbt växer ur eller en leksak som slits ut, får nog göra lite googlande på dopgåvor.




De kommer hem igen

För en månad sedan gav våra flickor sig ut på ett äventyr till grannlandet Norge. De har haft en väldig otur och inte fått jobb men det finns absolut något positivt i det för nu kommer dem hem! Jag fick reda på det igår och blev alldeles uppspelt. En fika på stan, en filmkväll eller en galen utekväll blir så mycket roligare med dessa små lyckopiller. Välkomna hem vi har saknat er så!











Vinterskor

Efter min och pappas resa till USA för ett år sedan blev jag frälst i form av ett par uggs. Jag fick ett par beige som jag använde mer än ofta hela vintern. Den perfekta skon till mig som är frusen konstant. Jag tyckte därför att det var ganska självklart att köpa ett par till denna vintern, det fick bli ett par svarta med knappar. Ganska olika mina klassiska beige/bruna men lika mysiga och gosiga. Särskilt snygga är dem inte men en bättre vintersko kan man inte ha enligt min menning.




Bäckaskog slott

Vår helg har spenderats på Bäckaskogs slott. Väldigt vacker omgivning och natur. Igår badade vi i badtunnor sedan gick vi på spökrunda. Som tur är hade Annika gått den innan så hon förvarnade mig innan allt överraskande och läskiga kom. Innan vi skulle gå mot middagen säger guiden "på detta hotellet är det faktiskt inte rum nummer 13 utan rum nummer 19 det spökar i." Vart bodde jag och Joachim? Jo nummer 19. Något man kanske inte vet är att jag är extremt mörkrädd. Jag växte upp i en gammal gård som var väldigt obehaglig på många sätt och det har satt djupa spår i mig. När alla förstod att jag menade allvar fick vi byta rum. Trots detta har jag nog sovit 4timmar inatt men det var inte pågrund av rummet utan endast min inre oro. Maten igår var iallafall fantastiskt god och frukosten imorse var riktigt god och nu kan jag njuta av dem mysiga slottsmiljöer ett tag till innan vi åker hem.






Ett positivt liv

Jag verkar inte vara den enda som är inne i en förvandling i tankarna. Att tänka positivt, ha delmål i livet, alltid vara ödmjuk och respektera andra. Pappa skickade bland annat ett klipp från en komiker/inspiratör som talar på en skolavslutning och det var verkligen värt några minuter av ens tid.

http://m.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Ffeature%3Dplayer_embedded%26v%3DyoEezZD71sc&h=pAQF9Ajym&s=1


Sovrumsdrömmar

Förvaring kan man enligt min menning aldrig få förmycket utav. IKEA har en väldigt fin lösning så att man utnyttjar utrymmet runt och under sängen på bästa sätt. Nu när jag satt och skrev kom jag faktiskt på hur vi kan möblera om här hemma för att få det luftigare i sovrummet för att få in sängmöblemanget. Oj vad jag blev sugen på att möblera om nu. Men jag har ett litet dilemma. Jag har alltid drömt om att ha en mjuk sänggavel, som den nedre bilden från ILVA. Tyvärr tror jag inte sängstommen från IKEA går så bra ihop med det romantiska och mjuka ifrån ILVA, men nu tappade detta inlägget egentligen helt menning då jag blev så sugen på min idée med IKEA möblemanget. Ska fotografera och dokumentera före och efter bilder! Men när vi flyttar till hus, då ska vi ha en vacker, nätt och mjuk sänggavel till vår säng.