Gipsat magen

I lördags hjälpte mamma mig göra ett gipsavtryck av magen. Jag kan tänka mig att man snabbt glömmer hur magen såg ut så det känns väldigt kul att ha en 3D modell kvar av magen. Jag tror det blir ett grått eller ljusblått sidenband runt om och en liten notis på sidan av magen med tid och dag vi gjorde avtrycket. 




7 dagar kvar

Idag är det exakt en vecka tills vår skatt är beräknad. Och imorgon flyttar vi in i lägenheten ordentligt. Just nu färdigställs badrummet. Små saker som lister och spottarna är dock kvar och det är sådant som får komma med tiden. Jag är väldigt glad att lillemans rum är färdigt, vårt sovrum likaså och allt i köket är inkopplat. Nu vill vi verkligen att han ska komma men för varje dag som går är vi ett steg närmre en helt färdig lägenhet så därför känns väntandet inte helt olidligt ännu. Även om det är ytligt så hade det varit väldigt skönt att hela lägenheten skulle vara färdig tills han kommer. Men längtan efter honom är större än något annat så självklart vill vi bara att han ska komma NU.


Hans fina rum.


Känner mig sprängfärdig, vi får låna min farbrors lägenhet just nu då de varit bortresta en vecka och kommer hem imorgon. Det har varit guldvärt.

Fick paket på posten från min kusin i Stockholm, så himla fint.

Flyttkaos

Nu har det renoverats, städats och flyttats. Våra familjer har i princip bott här denna veckan för att vi ska hinna med allting. Det är helt sjukt vad mycket som ska ordnas och fixas. Nu är det bara köket som ska färdigställas och badrummet som ska ordnas. Men sakerna är överflyttade och vi är på god väg. Vi får en så oerhört snygg lägenhet och jag är så tacksam över att vi får en så fin och fräsch lägenhet.




Välkommen pyssling

Även om jag blev väldigt glad för alla presenter, alla kändes så personliga och verkligen "oss". Så var det ändå en present som verkligen fångade mitt hjärta. En bok med bilder på alla gäster när de var små tillsammans med en hälsning eller tips till oss, de blivande föräldrarna. De sista sidorna i boken var det bilder på mig och mina vänner. Jag kunde knappt titta i den utan att storgråta. Nu är den tyvärr nerpackad men jag ska visa lite bilder från den längre fram. Duktiga Kicki har illustrerat framsidan. Jag kunde inte be om ett bättre minne från denna underbara dagen.



Vecka 37

Nu går vi in i vecka 37. Lillkillen är fixerad men vi ska på ett extra besök till barnmorskan om några dagar då mitt sf-mått inte gått upp sedan förra besöket. 

Jag är så oerhört nyfiken på vår kille. Hur kommer han se ut? Hur kommer han vara? 



Presenter

Nu har jag fotat allt fint vi fick igår. Jag tänkte skriva ut mini bilder och klistra fast i korten och sedan sätta in det i ett fotoalbum. Och min förhoppning är att jag kommer fortsätta göra det till dop, födelsedag osv. När jag var liten skrev vi alltid upp vad jag fick i födelsedagspresent av alla, det var så kul att gå tillbaka och se sedan vad man fick i olika ålder.







Underbar dag

Vart ska jag börja? Igår morse var jag färdig 9:15 och väntade spänt på första instruktionen. Jag skulle sätta mig i bilen och köra till Limhamn. Där väntade Felicia och Camilla på Espresso House och bjöd mig på frukost. Efter en timme fick jag ett nytt sms om att sätta mig i bilen igen och knappa in en ny adress i gpsen. Jag fick nu en underbar fotmassage hos en av mammas vänner som är massör. Jag satt i deras underbara trädgård under ett parasoll, drack vatten och mina svullna fötter behövde verkligen lite omvård. Efter detta skulle jag gå och byta om till något fint, jag skulle nu köra till emporia och öppna kuvertet jag fått dagen innan. Där i låg 500kr och jag blev beordrad att köpa något fint till lilleman. Nästa stopp var Ica-butiken vi handlade i under min uppväxt. Jag skulle leta efter 1:an och 2:an. (?) Och det var inte förrens här som jag förstod att detta var mer än en lyxig dag för mig själv. Där stod först Kicki med en stor 1s på lexingtons barn påslakan sen stod Mimmi gömd med nummer 2 stort skrivet på  lexington örngottet. Här fick jag en bindel för ögonen och sattes i bilen. Efter en liten omväg körde vi in på vår uppfart och i trädgården väntade min närmsta familj och vänner. Det var min babyshower! Dessa människorna har lurat mig något extremt och jag kan fortfarande inte riktigt förstå hur de har kunnat smyga såhär i veckor och nästan månader med planeringen. 

Jag skulle ta en selfie vid varje instruktion, här har jag precis kommit fram till första stoppet. 





Vi fick helt underbara presenter.
Ska visa allt ordentligt senare.

Nyfiken

Idag jobbade jag på MFF och när jag kom hem fick jag ett sms från mamma om att gå till brevlådan. Där väntade en lapp med en ledtråd. Tillslut hittade jag ett brev tillsammans med instruktioner. Sista punkten löd "Då du är den mest nyfikna och luskande personen jag vet har Joachim ingen aning om detta" haha min mamma känner mig väl. Stackars Joachim hade fått ge mig ledtrådar hela natten om han vettat minsta lilla. Imorgon ska jag alltså vara nyduschad, hungrig och med packad väska 9:15. Jag är väldigt nyfiken och då det i brevet står om min resa att bli mamma känns det som att det är något relaterat till det. Men jag är chokad över att jag lyckats bli så överraskad redan, jag tycker ändå att jag brukar vara ganska bra på att känna efter om något lurt är på gång. Och mamma som jag umgås med nästan varje dag har verkligen varit iskall. 

Fortsättning följer.

Renoveringen

Vi har valt att flytta fram inflyttningsdagen 11 dagar. Mycket släppte för oss alla som varit på
helspänn. Vi fick några besked idag som drar tillbaka oss lite. Bland annat att bänkskivan är försenad två dagar men vi får möblera om i planeringen så vi utnyttjar den tiden i de andra rummen istället. Igår och idag fick vi våra golv i sovrum och kök slipade och oljade iallafall. I köket har vi en vit ton medans sovrummet blev en mörkade nyans. Jag är himla förtjust i båda rummen. Vi ska se hur det mörka blir och eventuellt lägga på ett lager till för att göra det yttligare en ton mörkare.


Vårt kök.


Sovrum.