Gott Nytt År

Gott nytt år mina älskade vänner. Jag välkomnar 2014 med öppna armar.  Jag har stora förhoppningar detta året och det ska bli det bästa någonsin. 



London

God morgon från London! Tittar in snabbt för att berätta om vår första dag i London. Man kan nog sammanfatta den första dagen med shopping, där var Victoria's Secret perfekt. Under tiden som jag gick loss kunde min pojkvän sitta i en lounge högst upp med soffor, toaletter och fin inredning, riktigt smart. 




Jag (Joachim, tack baby) köpte min älskade Louis Vuitton väska och valde att trycka mina initialer så den 1 januari får jag äntligen hämta ut min nya väska.

Förberedelser

Pust, nu har jag städat hela lägenheten ordentligt. Allt är på sin plats, har rensat skafferiet, kylen och sminklådan. Ja allt mellan himmel och jord har jag omorganiserat. Det enda som fattas är en renbäddad säng men det får vänta tills vi kommer hem från London. Åh vad jag är pirrig, längtar så! 

Finar till naglarna lite extra till nyår med glitter från essie.


Sjukstuga

Vi är två här hemma som verkligen inte vill bli sjuka nu men blev det ändå. Vi var precis på Apoteket och köpte på oss allt vi kom över. Halsont, hosta och förkylning har vi fått. London om tre dagar så har vi tur blir vi friska tills dess. 

Joachim: "Det ska smaka lakrits, så det blir som en hot and sweet shot" - jo tjena.

Juldagen

Idag fortsätter julfirandet men efter idag rundar vi av. Det är lite förvirrande för mig när lilljul och julafton betyder lika mycket för mig, men nu har jag två fantastiska familjer så jag har ännu mer att vara tacksam över. Förutom en förkylning så är jag väldigt nöjd med detta årets jul. Igår när vi kom hem fick jag ett ryck och packade ner alla julsaker, nu vill jag ha det ljust och fräscht. 


Min julklapp till migsjälv.


En av mina julklappar från pappa. 

GOD JUL

Idag vill jag önska er alla en God Jul, vi har blivit väldigt bortskämda idag också. Nu ska vi spela julklappsspel och fortsätta mysa.






Lilljulafton

Idag har vi haft en riktigt mysig lilljul. Julkalendern hela morgonen och sedan åkte vi hem till Joachims familj. Vi har ätit gott och blivit bortskämda med fina presenter. Mycket från lexington, underbara Flatterd, Ralph Lauren skjorta till J, presentkort, pengar till London och fina smycken. Vi är mer än nöjda denna lilljulafton och nu ska vi sätta oss och äta det vi längtat efter hela året - grönkål och julskinka.


Några av de fina presenterna vi fick idag.

Julfirandet

Idag börjar julfirandet för oss. Jag älskar älskar älskar julen och julklappar, är expert på att sitta och klämma och utforska så mamma och Kent tog till drastiska åtgärder, haha. Izabella var fokus med att öppna julklappar men jag fick öppna ett paket från mamma. Det var en sidenmorgonrock från DARLING S som påminner om Victoria Secrets, helt underbar. 



Mysisar

Lördag

Idag har vi varit på emporia och fikat och fyllt på med fler paketen under granen, kartongerna från lexington är nya och det står mitt namn på dem wiho. Jag hittade en klänning från mango som nog blir min julaftonsklänning istället, nu har jag två väldigt fina alternativ.



Mina fina vänner igår (dock en extremt ful bild, haha)

Fredag

Och så äntligen var det fredag! Vi har fått en ny våg av kräksjuka på förskolan så jag hoppas innerligt att jag slipper undan. Jag fick tyvärr avslag på franskan igår, de prioriterar inte att jag ska läsa franska för att få meritpoäng så nu får jag vända mig till Matte C (fyfan) men det är värt en chans för att nå mitt drömjobb. Annars ikväll ska jag träffa tjejerna för födelsedagsmiddag och utgång. Imorgon har jag absolut inget planerat så jag ska bara njuta av ledigheten, kanske slänga ihop lite pepparkakor och avnjuta dem framför massvis med filmer.








Torsdag

Idag har varit en ganska vanlig dag, jobb och sedan gick jag på bodypump alldeles för länge sedan jag var på gymmet, det får vara mitt nyårslöfte. Nu har jag & Joachim precis ätit tacos framför en film, bara 1 arbetsdag kvar detta året, underbart! 


Mitt hjärta.

Onsdag

Innan jag kryper ner i sängen tänkte jag bara säga godnatt. Jag har haft en riktigt mysig dag. Först fika och shopping med Sofie sedan presentköp med Mimmi och som avslutning hade vi julklappsspel hemma hos Tina, Tobbe & Troy med ett gäng vänner. Kvällen avrundades med Paradise Hotel i deras soffa. Så mysigt att snutta bebis hela kvällen. 




Min vinst, väldigt nöjd!

Tisdagkväll

God kväll. Just nu ligger jag på gränsen till matkoma. Vi åt pulled pork idag och har ni inte provat det så gör det! ICA säljer pulled pork som bara ska in i ugnen en halvtimme och det blev så gott! Tacobröd, pulled pork och vitlökssås väldigt snabblagat och oförskämt gott. Jag älskar känslan efter stängningen på tisdagar, onsdagar slutar jag tidigt och sedan är halva veckan förbi! Tre dagar kvar innan julledigheten börjar, det ska bli så mysigt! Imorgon ska jag köpa de två sista julklapparna. Jag är faktiskt extremt nöjd med många julklappar i år, tror jag har prickat in vad som önskas av mina nära och kära. Jag har köpt en pepparkaksdeg och en ny glasyr som jag tänkte fixa med till helgen, hoppas på att förbättra mina dekorations kunskaper.




Måndag

Hejsan! Herregud vad snabbt helgen sprang iväg. Jag gör en liten sammanfattning. I fredags skyndade jag hem efter jobb och vid 6 var i i Lund på julshow och julbord med Joachims gamla jobb. Det var verkligen jätte trevligt men det kändes lite sorligt att det var sista gången vi var med men men livet går vidare. I lördags morse hjälpte vi Kim och Annika flytta in i sitt hus (hur sugen är man inte på att köpa hus nu?) efter det var det äntligen dags för Troys dop. Blev så rörd och fick blinka bort tårarna flera gånger, presenterna var verkligen helt otroligt fina, alla hade verkligen varit generösa och han fick verkligen bra gåvor. Av oss fick han en fotografering + 2 högupplösta bilder och en helikopter från BRIO. Igår var jag på brunch med pappa och sen var tanken att vi skulle åka över till Köpenhamn men då kände vi att en julfilm inne hos mamma var vad vi orkade med tredje advent. Några bilder från helgen.







Lucia

Äntligen Fredag! Veckan har gått riktigt fort men helgen är lika efterlängtad ändå. Helgen är fullproppad med julbord,dop,flytthjälp och en tripp till Köpenhamn. Idag jobbar Felicia på min avdelning och som jag skrattar åt vår matchning. Mössan köpte jag efter att ha sett hennes men att vi båda ska ha en mörkblå jacka och beige uggs var helt otippat. Ett av barnens citat "Hur ska vi nu kunna se vem som är den riktiga AnnaHanna?" Haha det var väldigt förvirrande för barnen. Vi var på Ica och tittade på Team Wise som gick lucia, det var riktigt fint och de var verkligen super duktiga.




Uppdatering hunden

Ägaren ringde mig under min massage men då var vovven i tryggt förvar hos polisen så jag kunde inte hjälpa till mer där. Jag hoppas att de visar hunden mer kärlek än jag uppfattade på telefon, inte ens ett tack och man har kört runt/ringt och fixat exakt hela dagen. Men jaja gjorde det för hundens och inte människans skull ändå, riktigt fin hund som fick mig sugen på en ny bebis/pojkvän till Ellis.


Igår var jag barnvakt till Izabella, eller ja Ellis lekte mer med henne, kul att de kommer så bra överens. Ellis har överseende med att Izabella kan ta lite hårt och Ellis har överseende med att Izabella ibland enbart kastar bollen precis framför fötterna.

En annorlunda morgon

Imorse öppnade jag förskolan och vid 6:20 hade jag precis lämnat Ellis och skulle köra den lilla biten till förskolan. Men då ser jag en liten vovve på vägen, en liten Ellis fast i ljusa färger.  Jag vågade inte fortsätta köra men han ville inte in i bilen men gick gärna bredvid mig så jag körde med öppen dörr hela vägen till jobb. Sedan började vi gå runt i området och knacka på där lampor lyste, folk är väldigt reserverade för främlingar som springer runt men nej, ingen här omkring har en sådan hund. Han gick bredvid mig hela tiden och var riktigt duktig. När barnen började komma tog jag med hunden in och ringde polisen. Jag blev helt förälskad i denna "Benny" som han heter enligt chippningen men det reagerade han inte alls på. Vid 10 hämtade de honom och jag hoppas han kommer hem till sina "föräldrar" snart. Tyvärr var det bara ett nummer att ringa via chippningen men det var avstängt. Jag blev iallafall överförälskad i denna sötisen.




Minnen

Mimmi la precis upp ett album med bilder från denna hösten, blir så lycklig av alla bilder. Jag har verkligen fina vänner och vi har haft det så roligt trots att vi inte gjort något speciellt denna hösten. Jag är så glad att vi är vårt gäng, vi kan ha olika syn på saker och vi kan snacka oss igenom vad som helst och det kan vara om ingenting men att kunna dela funderingar, drömmar och tankar med mina tre fina människor är så värdefullt. 

Hösten 2013

Sommaren 2013



London

Nu börjar vi räkna ner mot vår resa till London. Jag längtar så! Vi ska äntligen åka till Harry Potterland, Joachim ska se sin fösta musikal och förhoppningsvis ska vi shoppa i mängder. Jag har några drömköp och även om inte alla dyrgripar följer med hem efter denna resan så hoppas jag att några bockas av. Det enda jag är lite orolig för är; vart ska vi fira nyår? Denna veckan måste vi titta på olika alternativ. Drömmen är att stå vid det stora fyrverkeriet vid Big Ben.





Tisdag

God morgon! Varje morgon borde börja såhär. En varm lång dusch, tända ljus överallt och frukost (vi har inte handlat så man fick ta det man hade) framför tvn. Nu ska jag föna håret och kicka igång denna dagen ordentligt. 




Namnsdag

Idag är det en av mina namnsdagar -Anna. Det plingade på dörren igårkväll och det var mamma som hade köpt mig en fin kofta som jag önskat mig från Kappahl! Gjorde hela min dag, tack mamma.




Söndag

God kväll! Idag har vi köpt julgran, hälsat på Kim och Annica i deras nya hus och satt ihop pepparkakshuset! En pysslig och mysig andra advent. Nu dricker vi glögg och läser Morberg firar jul, kan inte bli mysigare.

Några av våra fina julkulor.
Julklapp från förra året som Joachims "farfar" har gjort för hand, vi har 16 stycken, en på varje ljus i ljusslingan.
Vi får öva på det där med pepparkakshus men jag tycker ändå det har sin charm.

Lördag

Idag har vi haft en väldigt lugn dag. Om en timme ungefär ska jag åka in till stan med tjejerna för att gå på julmarknad. Det ska bli riktigt mysigt. Vi tänkte gå förbi och se om det är någon bra film på bio också , vi tar helt enkelt kvällen som den kommer och jag njuter till fullo. 

När jag låg och slösurfade lite såg jag att Löwengrip Care & Color säljer sin nya deodorant till ett bättre pris pågrund utav att förpackningen var i fel/sämre material, perfekt när min nuvarande deodorant är inne på sina sista dagar, det blev ett köp direkt, alltid roligt att prova något nytt. 

Jag har önskat mig schampoo och balsam från samma märke i julklapp.







Kärlek

Jag måste bara skicka ett litet tack till mina fantastiska kollegor på arenan. Att jag skulle hamna med två personer som har det precis som mig i denna situationen. Vi blev så lika och sårbara när vi öppnade upp oss för varandra. I grund och botten är vi alla små barn som vill ha trygghet och kärlek. Vill inte skriva för mycket för att respektera dem och deras familjer men vi avslutade med en stor lång kram och tårar i ögonen. Och ord som sa att vi inte är ensamma i det här. Ett tack till min fina Joachim som är ett fantastiskt stöd.





Liten gåva, stor glädje

Idag fick vi en fin gåva av en förälder, en ljuslykta från ZillaF som jag har haft i tankarna att köpa en lång tid. Riktigt uppskattad present från min sida. 




Torsdag

Att vara ledig varje måndag vore väldigt underbart, redan torsdag och det känns helt perfekt att avsluta denna jobbveckan imorgon. Ikväll väntar jobb på arenan, har hört att det ska bli en himla storm ikväll så jag hoppas jag är hemma tryggt innan stormen drar igång. Idag har jag på min en ny blus, köpte den på H&M igår och den passar bra nu i jultider. Min hy har blivit några nyanser brunare och det tackar jag brun utan sol för. Varför har jag inte använt denna underbara produkt förr? Känner mig riktigt fräsch och går helt utan smink på dagarna, skönt!





Nyårsklänning

Jag blev mäkta förvånad när jag såg en riktigt snygg klänning på Ullared. Jag har inte mycket urringat i min garderob men någon gång ska man väl visa sig lite, haha. Perfekta nyårsklänningen!




Ullaredsfynd

Ett av mina många fynd från Ullared. 20kr styck, helt okej.





Föreläsning

I måndags släpptes biljetterna till blondinbellaa föreläsning om företag och självförtroende som är nu till våren. Jag hade glömt bort det helt fram tills idag men som tur var fanns det biljetter kvar, så jag och Felicia ska åka upp på en mitt i veckan weekend till Stockholm i April! 






Tisdag

God eftermiddag! Jag fick ett väldigt mysigt välkomnande idag med kramar, kakor och adventskalendern. När det kom fram att jag helt missat julkalendern så insisterade både vuxna och barn på att vi skulle se den. Hur mysigt? De tre första avsnitten tycker jag är jätte bra och dem vill nog trycka mycket på att föräldrar och barn sitter mycket vid iPad och telefoner istället för att umgås. En liten tankeställare. Favoriterna är helt klart familjen från stenåldern.





Ullared

Jag och mamma tog ledig från jobb idag som sagt och då passade vi på att julhanda lite på Ge-kås, flera tusen lappar fattigare men en massa fint följer med hem!




Första advent

Vilken mysig första advent jag haft. Mamma kom in som på min födelsedag med present och blommor i julversion. Per Moberg firar jul och en mistel! Sedan började vi dagen med frukost inne hos mamma och lek med Izabella. Efter all mat bestämde vi oss för att gå en långrunda i Hököpinge och Vellinge. Innan vi gick hem igen handlade vi med oss ingredienser till lussebullar. Förutom att det var lite blåsigt så var det väldigt skönt att röra på sig ordentligt i den friska luften. 

Väl hemma kom Felicia och vi bakade lussebullar och lagade middag vartannat. Nu tittar vi på Grinchen och äter för mycket gottiheter.
Något jag lärt mig om mig själv idag är att jag är extremt dålig på att spritsa dekorationer -exempel på pepparkakshus. Vi ska sätta ihop det i veckan men tänkte dekorera det idag. Där var det Joachim som var proffset så halva sidan är riktigt fin och den andra(min)...får stå in mot väggen.