Äntligen sommar

Jag är så glad över att sommaren äntligen kommit. Jag försöker kombinera packning med avslappning i solstolen så bra det går. Om en vecka flyttar vi!




Rea

Jag är oerhört positivt överraskad över hur mycket fint som hamnat på rea nu. Och väldigt bra rea också. Jag kunde inte låta bli att klicka hem 4 nya plagg till lillkillen. Nu när jag fortsätter att titta runt på Boozt.com så vill jag beställa betydligt mycket mer men jag är väldigt nöjd över lillemans nya plagg iallafall.
Jag beställde allt i lite större storlek så att det passar bra till vintern och framåt våren.



Note to self

Renovera inte mer nu, haha. När vi flyttar till hus kan vi få måla om några väggar men ingenting mer. 
Det är oerhört påfrestande att renovera. Tur i oturen så är sommaren en stor besvikelse hittills. Men i Juli får det gärna vända och den 8 Juli har jag satt som inflyttningsdag så efter det ska vi kunna njuta av sommaren 2015.

Allt i livet blir mycket lättare när jag får skriva mina listor. (Och det är väl det jag kan bidra med förutom att sopa och plocka undan lite) Varje rum har en egen sida i mitt block och det känns så oerhört skönt varje gång man kan pricka av ett moment som är färdigt. Och vi är på rätt väg! Jag är så oerhört tacksam över Joachims snickar-kunskaper och våra familjers hjälp. Det hade inte gått utan dem. Nu babblar jag mest men jag ville bara påminna framtida Joachim & AnnaJohanna om att inte ta er an fler renoveringsobjekt.




Gravid

Erika visade mig en video från när jag jobbade på förskolan för några veckor sedan. Jag tittade på videon samma dag den spelades in och jag kommer ihåg att jag tyckte att jag var enorm. Haha vilket skämt egentligen, inte konstigt att det inte är förrens nu dessa två veckorna som föräldrar vågar säga grattis till graviditeten och verkligen ser att jag har vår älskade bebis i magen.
"Ojojoj vad stor jag är" haha


På bilderna från midsommar ser man hur stor jag blivit.



Lägenheten

Idag har varit en väldigt lång renoveringsdag. Det känns väldigt skönt och det mesta är nere nu. Så nu ska det "bara" återställas. Gipsa väggar och tak, kakla kök och badrum osv. Jag vill verkligen börja flytta in snart så vi kan komma i ordning innan lilleman kommer. Påtal om lillkillen så har jag gått upp 16kg nu. Magen har börjar sjunka och han ligger tillrätta med huvudet neråt. Jag har börjat få mycket sammandragningar också vilket känns häftigt då det ändå är ett litet steg mot själva förlossningen.





Vecka 33

Nu är vi i slutet av vecka 33 och jag känner mig definitivt gravid. Jag är stor och tung. Det drar i magen och strålar neråt. Jag har ganska mycket halsbränna, svårt att sova och omänskligt trött. Det är fantastiskt att min kropp gör ett barn just nu men det börjar bli lite påfrestande. 
Jag börjar trappa ner lite på jobb nu och slänger mig inte längre på varje jobbtillfälle som ges. Står jag upp länge får jag väldigt ont i fötterna, sitter jag ner trycks allt ihop. Den perfekta kombinationen är att sitta i en stol man kan luta bak så magen sträcks ut - magiskt!
Kläderna har nu gått från att vara väldigt tajta till att inte komma på överhuvudtaget, haha. Som tur är kommer mamma till undsättning med toppar som är lite längre och klänningar som passar vid magen. Gravidtajts är en favorit just nu och känns som en gudagåva.

Svullo
Pappa-to-be kom och mös med oss.




Lillemans kläder

I veckan tvättade vi upp lillemans kläder i de minsta storlekarna. Vi har valt ut några plagg till BB-väskan som vi packat ner nu och resten vek jag ner i små lådor. Några plagg i storlek 56 blev också upptvättade så de vek jag ner i påsen sålänge. Allt ska ju ändå snart in i hans lilla garderob. Åh vad jag längtar tills allt är på plats.


Kläderna som ska med till BB.


Man märker vilken stil vi gillar då allt går i vitt, grått och blått, haha. En blå/grön randig dräkt har han i och för sig som en liten färgklick.

Libero

Igår fick jag ett sms om att jag hade en startbox att hämta ut från Libero. Jag svängde förbi Ica Maxi i Trelleborg och passade på att köpa hem sushi till middag. Nu har vi fått några boxar sedan tidigare men denna var överlägset bäst. Man fick bland annat ett paket blöjor, våtservetter, bindor, amningsinlägg, babywash och babyolja.
 


 

Min födelsedag

Min födelsedag närmar sig och det blir nog en favorit i repris från förra året med en heldag i Köpenhamn. Just nu önskar jag mig vår nya lägenhet färdig, att vår nuvarande var nerpackad och en veckas solsemester. Även andra små ting som kanske är lättare att köpa.




Maxi-Cosi

Idag var jag och köpte bilbarnstol och Isofix bas. Nu är det mindre än två månader till vår solstråle kommer. Även om jag sagt att de flesta större inköp ska vänta tills vi flyttat så började det ändå klia i fingrarna. Även om vi gärna vill ha honom i magen några veckor till så kan han ju faktiskt komma tidigare. Det känns väldigt bra att vi kan ta hem vår lilla gosse säkert och att vi kan checka av det från inköpslistan.




Vecka 32

Nu är det endast 8 veckor kvar tills vår älskade lilleman kommer till oss. Hans rörelser har ändrats, det är tydligen väldigt vanligt vid denna tid då han redan är 44cm lång och väger lite under två kilo. Han har ju knappt någon plats där inne. Åh vad vi längtar, han är ju så nära på ett sätt men ändå saknar och längtar man efter honom så mycket.


Magen i v.32

Vecka 31-32

Jag ligger vaken som vanligt. Väldigt trött men har ingen möjlighet att sova. Det kliar i benen, både i kroppen och huvudet är jag oerhört rastlöst. Ligger och myser med lillkillen som är vaken med mig iallafall.


Första morsdag där jag blir uppvaktad. Tack mina fina killar. Joachim insisterade dock på att det var från Ellis och lilleman så han vill inte ta åt sig någon ära, haha.