Sjukstuga

Sedan i onsdagsnatt har jag levt i sängen. Feber, kräkningar och slemhosta utan dess like. Vid sådana här tillfällen är det ovärderligt att bo granne med mamma och Kent. Joachim jobbade bland annat hela fredagskvällen och då lagade de bland annat mat till mig, hämtade kall dricka och gick ut med Ellis. Idag börjar jag äntligen se ljuset i tunneln. Resten av helgen går åt att vila så hoppas jag att jag kan gå in i nästa vecka pigg och full av energi.





En ny vecka

Idag går vi in i vecka 17 och mer än 40% av graviditeten har passerat. Jag väntar på helspänn efter att få känna vår bebis sparka igen (om det nu var en spark jag kände för några dagar sedan) Det är sportlov vilket betyder att många barn är lediga från förskolan, därför jobbar jag inte mer än halvdagar hela veckan. Jag åker direkt hem varje dag och sover några timmar, väldigt lyxigt.



Säng

Vi har redan bestämt vilken säng vår pyssling ska ha. En sebra, som enligt mig, är den finaste spjälsängen som finns. Det är även en växasäng så den går att förlänga och ha upp till 7 års ålder. Den är fantastiskt fin både som baby och juniorsäng. 

Jag har haft möjlighet att köpa ett helt nytt spjälsängsskydd från lexington i beige. I butik säljs det bara i blått eller rosa just nu. Jag föredrar det neutrala och köper hellre påslakan i blått/rosa. Så detta passade perfekt och kommer vara så fint i sängen. Jag vill helst bädda och pyssla redan nu men sänginköpet sker efter RUL.






Första gången jag kände bebisen?

Ikväll tyckte jag att jag kände något i magen som jag inte känt förr. Jag förklarade det som att en bubbla sprack. Men jag tänkte att alla pratar om en mer kittlande känsla så det var säkert ingenting. Men nu gick jag in på gravidappen och vad står det? Jo att många känner efter första rörelserna nu och att vissa förklarar det som att en bubbla spricker. Helt galet att jag använde samma ord som dem utan att veta det! Tänk om det verkligen var vår mini jag kände? Åh längtar efter mer.


Jag som inte tycker att det är någon jätteskillnad när jag tittar ner på min mage om dagarna, lite mullig har man ju blivit men syns det verkligen? Jag tog denna bilden ikväll och det satte allting i ett annat perspektiv. Där har vi definitivt en bebismage.


Bola

Idag kom min fina Bola som jag har beställt från silvermama. Jag har tittat på en del men blev totalt förälskad när jag såg bollen tillsammans med vingen. Hur fint? Från och med nu ska den följa med mig dagligen. Tänk att vår lilla uppfattar ljud där inne nu. Jag tycker att den senaste veckan gått så oerhört långsamt men imorgon går vi äntligen in i vecka 16!




Hus

Joachim håller sig ständigt uppdaterad på vilka hus som kommer ut på hemnet. Jag känner att det borde vänta några år men det är aldrig fel att se vilka alternativ som finns. Och inspirationen är oändlig, vi hittade precis det mest fantastiska huset. Jag älskar varje detalj och helheten är fantastisk. Så mycket jag vill ta med till vårt hus. De mjuka färgerna, öppna spisar och oväntade detaljer. Jag kan inte ens diskutera barnrummet. FANTASTISKT.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Friday

Jag har köpt några första plagg till vår lille gos. Två neutrala bodysar som är så oerhört söta.

Newbie har de absolut finaste kläderna till nya små bebisar.


Gravid

Idag har jag varit gravid i 100 dagar. Det betyder att det bara är 180dagar kvar tills vi får träffa vår nya familjemedlem.





Torsdag

I helgen åkte jag och Joachim för att titta på borden jag funderat på. Vi fick tag i det sista vita bordet från systrarna grene och det passar perfekt här hemma. 









Skötväska

Nu ska inköpslistan till vår bebis börja bockas av. Jag har bara längtat efter att denna tiden skulle komma. Då jag är väldigt flickig eller pojkig i min smak gällande kläder och inredning måste jag vänta en månad till innan vi får svar på vad vår pyssling är. Men visst är det annat som ska köpas också. Jag har tittat mycket på vilken skötväska vi ska ha. Denna väskan kommer hänga med oss i några år nu. Därför vill jag att den ska vara stilren och passa in i de flesta sammanhang. Jag vill även att Joachim ska känna sig bekväm med den. Efter att ha tittat runt på olika shoppingsidor och forum kom jag över denna underbara skötväska från Skip Hop




Svart med guldiga detaljer. Klassiskt och snyggt. Jag gillar att den har tolv olika fack så man kan dela upp sakerna och det inte bara blir ett stort kaos med allt möjligt.  Jag gillar även att man kan ha den över axeln men även bära den i de kortare handtagen som en handväska. Jag beställde precis vår från lekmer då den är slutsåld på de flesta andra sidor.



Godmorgon

Godmorgon.
Idag välkomnar vi vecka 15.



KUB

Idag har vi gjort KUB test med vår lilla älskling och vi hamnade i "bästa" gruppen. Alltså minsta möjliga chans att vårt barn ska få Down syndrom. Det var helt underbart att få se vår bebis ordentligt och från alla möjliga vinklar. Det är en riktigt aktiv bebis vi har. Vi blev även framflyttade några dagar så jag går in i vecka 15 imorgon. 
Det känns helt underbart och det känns även väldigt bra att jag har haft min första kväll på länge utan illamående. 

Några av våra fina bilder vi fick på pysslingen.