Fredag

Vilket underbart väder vi fått idag! Ellis älskar solen och kan ligga och mysa i flera timmar. Vår älskling.


ÄNTLIGEN!

Våra stolar har hittat hem! Det var nog den längsta process jag varit med om, haha. Men det var värt väntan. Min sambo är inget fan av mattor men jag övertalade till mig en i köket, nu vet jag inte om det blir för mycket. Får se om mattan är en keeper.


Kartell

Äntligen är stolarna här!!


Ystad Djurpark

Idag har vi haft en riktigt solig och mysig dag på Ystad Djurpark. Ellis fick också följa med och har charmat alla barnen. Det var alldeles för varmt att ha jacka på sig men ville ta någon bra bild med jackan på, hur bra det nu blev haha.


Skinnjacka

Min förra skinnjacka var min första någonsin, jag köpte den för ungefär 7år sedan med pengar jag hade tjänat på att dela ut reklam. Jag har älskat den jackan länge men nu var det dags för en uppdatering. Inne på Zara hittade jag min nya favorit, sitter helt perfekt och passar till allt.


Barbour

Åh vad jag älskar min nya jacka från Barbour. Det blev en höstvariant (eller till svala vårkvällar) med fleece inuti. Jag hittade en helt fantastisk ny skinnjacka som blir min "vårjacka" och därför valde jag denna varianten från Barbour. Jag är så nöjd.




Olséns

Det blev en jacka efter mycket velande, två till och med. Men inte alls vad jag hade tänkt mig, det blev till och med bättre!


Onsdag

Herregud vilken dag! Även om jag slutar om en halvtimme så har denna dagen tagit all energi ur mig. Barnen har varit överallt och ingenstans, det har skvallrats, bråkats och retats. Det regnar ute så att gå ut istället var inte så lockande. Nu ska jag hämta upp Felicia och njuta av en dag i stan istället. Imorgon ska förskolan till Ystad Djurpark, det ska bli mysigt!

En hängmatta hade inte suttit fel nu heller....


Matilda Fingal

Åh vilken inspiration! Vill försöka få in ett sånt litet bord i vårt vardagsrum med någon snygg lampa/ljus på. Och guldet är något jag verkligen ska spana in inredningsmässigt.


Hönan Agda

I förra veckan blev det en liten tur till Hönan Agda, älskar Skånes alla små lantbutiker. Hela affären var full av fina saker men begränsade mig själv ordentligt. Men en söt mjölkkanna fick följa med hem.


90tals fest

Sedan jag bjöd in på 90tals fest till i sommar har folk blivit helt till sig och undrat hur man egentligen såg ut på 90talet. Förutom Buffaloskor, magtröja och 2 vaxslingor längst sidorna till lugg. En av mina absoluta favoritfilmer är Clueless från 1995, alltså full av inspiration till festen. Och då ingen av mina vänner verkar ha sett den filmen så bjöd jag hem dem ikväll för en filmkväll.


Lexington

Att köpa en vårjacka nu var lättare sagt än gjort. Fanns inte många alternativ kvar. Det får bli ett besök till Malmö i veckan som ett sista försök. Punkt två däremot, studentpresenter, gick betydligt bättre och allt är inköpt. Inne på Lexington blev det något fint till oss också. Våra ugnsvantar i silikon må vara funktionella men gräsligt fula. Våra nya varianter från Lexington är så snygg att dem till och med kan få hänga framme!


Morsdag

Idag är det morsdag och jag har den absolut bästa. Min underbara, fantastiska mamma. Min bästa vän och största stöd genom allt. Jag älskar dig!


Jobblördag

Idag är det jobb 12-22. Ungefär 2timmar kvar nu och energin börjar ta slut, imorgon är det en betydligt kortare dag och jag tänkte försöka få in lite shopping på Emporia efteråt. Vårjacka och studentpresenter står på listan.


the great gatsby

Min fredagskväll spenderades med underbara vänner och ett biobesök.
Vi såg the great gatsby, wow vilken film. Låten "a little party never killed nobody" kommer vara sommarens partylåt!

Förutom i Titanic har jag aldrig tyckt att Leonardo ser särskilt bra ut men herregud vilken snygging han är i denna filmen.



Louis ghost chair

I början på året beställde vi 4 Louis ghost stolar från Kartell. Efter många om och men (beställningen hade försvunnit) har de nu landat i Stockholm och levereras till oss i början på nästa vecka. Äntligen!!


Ett gott skratt

Idag har det inte varit en lugn stund. Rolig dag och just nu sitter vi på nama i Höllviken och äter sushi, när jag var färdig äten tog jag fram min mobil och bläddrar genom facebook. Fick upp bilden nedan och jag kan verkligen inte stoppa tårarna, jag kanske är trött men det var det roligaste på länge. Försökte läsa upp det för Joachim men efter dussintal försök fick han ta mobilen och läsa det själv. Herregud vad jag, sen vi skrattade.




Vårt vita kök!

Jag blev så trött på vårt blåa kök så vi gjorde ett ryck och drog bort allt plast. Åh vad fint det är! Och vi har satt en specialbeställd ram runt spisen för det bröts upp i laminatet när den installerades.
Bara en täcklist från perfektion.


Uteplats

Nu när insidan börjar komma till rätta är det dags för utsidan. Vår uteplats har bara stått ett tag så den är full med grannarnas grejer. Nu vill vi göra det till vår egen plats. Mycket blommor. Ett stort vitt runt bord och 6 stolar ska införskaffas är tanken.
 
 

FrozenY

I lördags under vår paus tog vi en shoppingpaus och åt frozen yogurt. Första gången jag provade och det var faktiskt riktigt gott! Valde vaniljsmak toppad med olika bär.


Vellingeblomman

Vi blev väldigt inspirerade av våra grannar när det gällde att inreda fönsterkarmen väldigt stilrent och enkelt. Jag är expert på att köpa småplotter vilket jag inte vill ha i vårt hem mer. Men jag har blivit bättre på att inte köpa något bara för att det är fint eller sött. Idag körde vi förbi Vellingeblomman och det blev färska blommor till köket och en fin ljuslykta till sovrumsfönstret, ska rensa bort resten vi har lyckats ställa där.


Uppsägning

Idag sa jag upp mig från mitt extrajobb. Tråkigt att behöva lämna min fina tjej men den extra fritiden är så välkommen. Jag har fått 1 veckas semester på förskolan denna sommaren i och med min vidareanställning. Mina bästa vänner tar samma vecka och helt plötsligt gick denna sommaren från bara jobb till helt underbar!

Dagens "jag orkar inte resa mig från soffan outfit" har min nya fina blus på mig.


Träningskläder

Snygga träningskläder är väldigt viktigt för mig. Starka färger gör det ännu roligare.
 
 
 

Shopping

Det blev en liten shoppingdag på vår rast igår, vi shoppade säkert upp allt vi tjänat i veckan. Men väl spenderade pengar tycker jag! Det blev en vacker bikini, två fina blusar, ett färggrant halsband och träningskläder.

 

 


Födelsedag!

Blev så extremt taggad till min födelsedag i sommar. Bestämde mig för 90tals tema. Kvällen kommer alltså bestå av härliga låtar och fula frisyrer, haha. Låtlistan är redan lång, vilken energikick detta var. Kommer dansa till 90tals musik varje dag nu.


Bikini

Ny bikini från H&M fick följa med på rasten mellan passen idag.


Lördag

Sista Eurovision dagen! När man jobbat så mycket som jag gjort denna veckan börjar man tänka på vad som är viktigt. Och vad man vill prioritera. Igår blev jag erbjuden 1år till på förskolan vilket jag gladeligen tackade ja till. Det är ett underbart arbete. Men frågan är om jag ska behålla mina extrajobb? Jag känner att jag inte hinner prioritera mina vänner och min familj, träna? Nej det var flera veckor sedan men ändå dras en summa från kontot till gymet varje månad. Jag vill njuta av livet, ha en ledig helg, fika, fixa på vår uteplats, festa, träna och träffa mina nära och kära.
Nog dags att tänka hur mycket pengar jag egentligen får ut och om det är värt att inte känna att man inte har ett eget liv. (Kan berätta redan nu att pengamässigt är det INTE värt det) det handlar nog mest om personliga relationer som får mig att tveka.


Fredag som Måndag

Idag är det fredag men tyvärr blir det inget helgmys för mig. Jag köpte mig en redbull för energi och en film jag har hört bra om som jag tänkte se ikväll då jag har en liten sovmorgon imorgon.

Det bästa med att jobba på arenan är hemfärderna på kvällen. Vi är så trött och skrattar åt allt, älskar att jobba tillsammans (även om vi alltid är på två helt olika ställen) med min sister from another mister.

Vi två i New York

Magaluf förra året.

 


Köket

Kom precis hem från jobb och det är nykaklat hemma i köket! Hur snyggt? Älskar det!


Torsdag

Idag är det förskolansdag! Vi fortsätter vårt Astrid Lindgren tema och alla är utklädda, jag har gjort ett halvbra försök att vara Madickens lillasyster Lisabeth.


Kicki Fredricson

Idag fotade vi lite av Kickis kollektion. Allt gick väldigt snabbt och lätt. Kläderna är så fina och jag vill lägga in en beställning på alltihopa.


Onsdag

Hej! en väldigt trött tjej som skriver. Igår var jag tvungen att gråta när jag borstade tänderna, ni vet när man är så trött att man måste gråta av ren utmattning? Min motivation till att jobba är absolut att kunna resa och shoppa. Denna månaden har dock känts tung då nästan hela min lön gick till vårt nya larm med installation och 1års månadskostnader i förväg. Men sånt är livet och nu kommer det inte fler kostnader för det tills nästa vår. Ha en trevlig dag! Jag ska försöka orkar med min.


Tisdag

Ska snart avsluta en jobbdag på 14 timmar med en timmes paus, är jag helt slut? Ja.
Imorgon blir det också en intensiv jobbdag, ska bli fotograferad för en kompis projektarbete, där hon har skapat en minikollektion. Liten rolig avstickare på allt kaos just nu. Nej nu måste jag göra mig i ordning för sängen. Godnatt


Eurovision

Nu ska jag på mitt första pass för Eurovision! Hoppas jag inte trillar hem allt för sent ikväll.


Jobbvecka

Godmorgon Måndag! Ja jobbvecka kan man verkligen sammanfatta v.20 som. Förskolan varje dag, ledsaga och jobba på Eurovision varje dag. Jag har inte fått exakta tider till helgen än och bara det i sig tycker jag är stressande. Men det är bara att tänka på så bra pengar det blir. Ska gå in till min förskolechef i veckan och bestämma semester till sommaren, så man får lite avslappning i det iallafall.


Hall nr2

Andra hallen skulle från början enbart innehålla ett stilrent avlastningsbord som på andra bilden. Men med eftertanke kom frågor upp som "Vart ska vi ha våra vantar/mössor i vinter?" "Vart ska Ellis koppel och tillbehör vara?" Alltså känns det klokare att köpa något med förvaringsmöjlighet. Men just nu står vi på ruta 1. Inspiration och idéer är välkomna!

 


Söndag

Jag har legat och sovit på badrumsgolvet/huvudet i toaletten inatt för varje gång jag la mig i sängen började allt snurra och jag fick springa till badrummet för att få upp allt. Vet inte vad det beror på. Vad jag vet är att jag har ätit onyttigt flera dagar och mår riktigt dåligt över det. Nästa vecka är en väldigt hektisk vecka men jag ska försöka att få in några träningspass och jag ska sluta upp med mitt småätande. Imorse gjorde jag bananpannkakor och de var förvånansvärt goda.


Lördag

Sovit länge, varit hos pappa, ätit lunch och beundrat hans nya bil. Nu filmmys. Välbehövlig avslappnad lördag.


Vardagsrum

Uppdate från vardagsrummet. Nu lax i citronsås med grönsaker. Ps. Ljuset är crazy på väggen haha


Ellis

Vår älskade finaste, bästa hund. Visste inte att man kunde älska ett djur så mycket innan vi skaffade vår tjej. Vi pratar med henne som att det är vårt barn, ofta med danskt uttal på orden (fråga mig inte varför! Istället för bebisspråk antagligen) så det har blivit en intern grej hos våra vänner. De vill inte ens veta hur jobbiga vi kommer bli när vi får barn, haha. Idag hade jag och J halvdag så vi åkte och köpte bordet. Riktigt fint och Ellis har godkänt det. Hon har dansat och myst också. Helt onödigt inlägg egentligen, haha.


Lexington baby

Lexington hade inte många fler kuddar i ljusblått just nu. Har kollat in stjärnkudden från babykollektionen och jag tänkte "varför inte?" Det enda som kopplar den till kollektionen är att den är av en mindre storlek (och bättre pris) inget som stör mig så den fick följa med hem.


Soffbord

Igår kom några kompisar till Joachim hem till oss och åt. Trevligt tills vi insåg att vi inte har stolar och inte heller har soffbord. vart äter vi? Inga möjliga alternativ förutom golvet som flummiga typer. Vi kände att nu är det dags att köpa ett soffbord. Såg en bild på Amandas Instagram och blogg. (Aochmflyttarin.blogg.se) Vi bestämde oss faktiskt för att slå till på ett likadant bord. Joachim ville i princip kopiera hela rummet. Tack för inspirationen!


Torsdag

Idag jobbade jag en stund. Vi tog oss mot stranden för en promenad och glassätande. Det kryllade av fotografer i Skanör pågrund av det fantastiska ljuset. Det enda jag hade med mig att fota var min väska. Men IPhone bilder är som de är. Fick lägga på ett ljust lager för att ens gilla bilden. Ganska misslyckad photoshoot men väldigt mysig dag.


Utgång

Igår blev det äntligen en helkväll med bästa vännerna. Dans hela natten och skratt tills man gråter.


Tisdag

Tisdag betyder lång dag och ännu längre när vi har personalmöte en kvart efter stängning. Men vad gör det med det underbart väder vi bjuds på idag! Hela jobbdagen har och kommer fortsätta utomhus och ingen jacka behövs. Nu ska jag vila lite innan barnens saga har tagit slut.


Laga mat

Första matlagningen för oss ikväll. Vår spis håller reda på när varje platta ska stängas av, 8min kvar sen är maten klar! ÄLSKAR DEN REDAN


Köket

Minus: Stolarna lyser med sin frånvaro och skyddsplastet lyser med sin starka blå färg. Annars är vi nöjda!


Städning

Herregud vad mycket småsaker vi äger! Igår bestämde vi oss för att plocka undan allt och städa lägenheten ordentligt för första gången. Så skönt att inte behöva gå genom en djungel av saker för att ta sig till ett annat rum. Vardagsrummet behöver en list till sladdarna från tvn, tavlorna ska upp och ett soffbord ska köpas. Köket ska kaklas och sen är vi nog färdiga. Vardagsrummet känns lite stelt nu men vi vill landa i det innan vi trycker in massa grejer.


Ny plånbok

I och med flytten och allt så har jag mycket mer kvitto än vanligt vilket har gjort att jag får ha min plånbok halvöppen för att den inte ska spricka. Min lilla LV plånbok var min första födelsedagspresent från min sambo. Vi gick in på Louis Vuitton i Venedig och han sa att jag fick välja min egen födelsedagspresent, snacka om lycka. Men nu får den vila lite och göra plats åt min nya plånbok som jag köpte idag från Marc by Marc Jacobs.


Köket

Vi var på IKEA idag för att byta blandare och reklamera bänkskivan för den hade skavts MEN även om vi kunde få hem en helt ny ikväll kändes det som att gå tillbaka för många steg och vi kom fram till en annan lösning. Tv:n har kommit upp i vardagsrummet och köket har börjat komma i ordning. Nu kan vi även äntligen laga mat hemma, wiho. Det blev dock inget hemlagat idag utan en mysig middag på Vapiano för oss denna fredag.
Ps. Belysningen har inte ställts in rätt än (som dotter till just mina föräldrar så måste det påpekas!)


Lexington och sephora

Det blev en stor fin kudde från lexington, ska försöka hitta andra blåa kuddar i samma nyans till soffan. Sephora erbjöd parfym och bodyscrub.

 

 


Emporia

Idag blev det en liten tur till Emporia. Det blev en gigantisk påse och en mini. Innehållet kommer upp sen.


Kök

Vi ville vara unika och ha ett ljusblått kök? Det är vad alla som gått förbi vårt fönster frågat iallafall. Men så är inte fallet, vårt vita fina kök bara väntar på att få komma fram. 3 elektriker och 1 vvsare upptar vårt kök hela dagen, så förhoppningsvis kan vi laga middag i vårt eget kök ikväll!


1 Maj

1 Maj har vi alltid loppis där vi bor. Jag och flickan jag är ledsagare till hade bakat kanelbullar som vi sålde. Bredvid fanns mina 4 bord full med saker + en himla massa runt om. Det blev en ordentlig slant intjänat och jag har fortfarande fantastiskt mycket kvar. Får ta mig in till Malmö och sälja resterande lådor.

Vi hade väldig tur med vädret med strålande sol hela dagen.


Hår

Såhär snyggt hår fick jag till Valborg.