Julians julklappar

Som sagt så har vårt julfirande varit väldigt annorlunda i år men vi har som tur är haft mysiga stunder ändå. Och väldigt fina julklappar. Vi firade jul med pappa häromdagen och Julian fick påfyllning i sin garderob från favoritmärket. Vad jag fick får jag lägga upp lite senare.

Koftan funderar jag på om Julian ska ha på sig ikväll. Skjortan kan han matcha sin pappa med. Och pyjamasen/myssettet är så fruktansvärt fin.


Godmorgon

Att ta en bild på pyjamasen var lättare sagt än gjort. Hans händer och fötter är precis överallt.




Julians julklappar

Även om själva firandet var blekt i år så var presenterna bättre än någonsin. Våra familjer vet vad vi gillar! Och herregud vad fina saker Julian har fått. Vi köpte inte direkt några julklappar till honom i år men slog ändå in lite kläder och liknande som vi köpt på sistone. I ett paket låg denna underbara pyjamas från Livly. Jag tvekade först då jag ogillar när det är sådana vikningar på axlarna som gör det lättare att dra av plagget men den var faktiskt SÅ fin på. Så fin att jag direkt vill köpa den i fler storlekar, det får stå på Julians önskelista.

Ska fota honom i den när vi vaknar imorgon.

Tillbaka

Herregud vilken jul det blev. Första dagen vi firade fick jag gå ifrån julklappsutdelningen för att hänga över toaletten. Så höll det på varannan timme hela kvällen,detsamma för Joschim. Dessutom kräkte Julian för tredje dagen i rad (endast 1gång varje kväll). Så det var bara hem och försöka överleva som gällde. På julafton trotsade jag allt och åkte till moster ändå, skönt med lite avlastning med Julian (man är ju förälder även om man är sjuk och bara behöver vila, haha) men jag lyckades smitta alla. Totalt 12 familjemedlemmar lyckades bli smittade av oss. Julian hade ett uppehåll på två dagar men kräktes ikväll igen. Det är så oerhört frustrerande, varför kräker han? Vi är så oroliga och får boka till på BVC direkt efter julledigheten. Oron dämpas inte av att 1177 tyckte att vi borde åka in till akuten. Men det var inget alternativ att åka till Malmö när vi låg hemma och kräkte. Självklart om Julian hade verkat påverkad i övrigt men han var och är precis som vanligt - glad & busig. Han äter och gör allt annat som han ska. Kanske är det hans magmun som inte är mogen? Känslig mot laktos? Detta är det enda negativa med att ha barn- den ständiga jävla oron som aldrig dämpas. Känns som att man går på helspänn hela tiden.

Julians första jul. Den kommer vi aldrig glömma, haha. Vi älskar dig mest i världen lilleman.

First day Of christmas

När jag var liten firade man jul den 24 december. Nu när familjen blivit större på alla sätt och vis och vuxit på olika håll så är julen snarare 1 vecka än 1 dag. Den 24 december är fortfarande väldigt speciel för mig och firas hemma hos min moster med mamma och mina kusiner som vanligt. Förra året berättade vi att jag var gravid på julafton och då var det så himla nytt men vi hade sett vår lilla Julian på ultraljud och kunde inte låta bli att berätta att han skulle vara med julen 2015. Även om det fortfarande är några dagar till julafton så börjar julfirandet imorgon. Julian klär sig i Nisse-kläder för att komma i stämning som är från moster Mimmi. Man ser hur det lyser bus från denna lilla killen.





Man måste äta på allt såklart.

Bara vara

Nu förtiden hänger jag och Julle mycket hemma. När jag tänker tillbaka några veckor förstår jag inte hur jag orkade, vi var ute på stan och flängde runt vartenda dag. Nu är vi lite extrema med att sitta hemma men mycket beror också på att vi inte bytt till vinterdäck ännu och då känner jag mig inte säker på vägen med en liten i baksätet. Inte är det lagligt heller för den delen. 1 december ska man ju egentligen ha vinderhjul. Men imorgon kommer våra däck ifrån Stockholm och då ska vi äntligen byta. Men som sagt, vi har mest hängt hemma vilket resulterar i mjukiskläder och pyjamas. Men Julians garderob bara skriker efter att användas, han har så mycket fint i storlek 62/68. Tur att det är mycket roligheter som händer framöver så han kan få använda alla sina små outfits.

I måndags var vi på BVC så då kom vi ur våra hemma kläder iallafall. Julian hade på sig en helt ny GANT body i storlek 62 och den var nästan förliten!!! Men inte så konstigt när han nu väger 6,7kg och är 65,5cm lång.


4 månader

Min mamma är ju helt makalös när det gäller att skämma bort Julian. I måndags fyllde han 4 månader och mormor hade självklart köpt en present. Hans fick sin första maileg docka. Dock var grisen han fick i 3månaders present också från maileg men det är ju mer ett gosedjur. Nu fick han en liten tomte, Julians första julsak. Åh jag hoppas Julian får många fler kaniner/figurer från maileg i framtiden.




Julönskningar

Några av mina Julönskningar 



Tre generationer

I onsdags åkte jag och pappa till farfar för att hälsa på. Vi träffas inte så ofta och för mig känns det viktigt att han får träffa Julian. Tänk vad häftigt att det är hans barnbarnsbarn. Innan vi åkte hem stannade vi till på Väla för att köpa en mössa till Julian som jag sett på några bebisar på instagram. Den är så söt, ser ut som en liten mus, haha.


Julian var dock lite skeptisk, haha.

Ralph Lauren beställning

För två veckor sedan la jag en stor beställning från Ralph Lauren via ShopUSA. Hela 19 plagg fick följa med denna gången. Jag köpte i allt från 6-18månader. Mycket grått,marinblått och vit. Jag tog några av plaggen i presentförpackningar och man fick de finaste presentkartongerna till! Jag blev jätte glad då jag älskar fina kartonger.




 

Framtida hus

Trots alla känslor och all stress vi gick igenom när vi renoverade vår lägenhet så börjar vi längta till hus. Det positiva är att vi har lärt oss så mycket mer om varandra, hur vi jobbar och hur vi ska kunna göra våra drömmar verkliga tillsammans. Vi kommer inte köpa ett renoveringsobjekt. Med våra visioner vet jag att vi kommer göra om allt i vårt kommande hus MEN vi ska trivas i hur det ser ut från början och sedan ta 1 rum i taget. Lägga upp en plan först av allt och inte förlita oss för mycket på andra. Vi har fått så oerhört mycket hjälp i våra renoveringar och det är vi mer än tacksamma för men det är mycket bättre att sätta höga krav på oss själva än på våra nära och kära. När jag såg detta kontoret blev jag så oerhört sugen på vårt egna hus. Kan man få kopiera det rakt av? Jag tror vi måste.



Kärlek


Ni två är kärlek.

Julians outfit

Igår åkte familjen till Emporia och medans Joachim bytte på Julian plockade jag fram vad han skulle ha på sig. Vi provade kläder i storlek 62 som såg väldigt stora ut men de satt helt perfekt. När vi kom till skor gav vi upp när vi provat två par som var alldeles för små, vi hänger inte med. Han växer så galet fort, vår stora lilla kille.









Sittdelen

Jag gjorde om Julians vagn häromdagen och vilken skillnad! Nu har vi en väldigt nöjd kille i vagnen istället för en frustrerad och uttråkad, han vill ju se vad som händer. Jag tog babyinsatsen från bilstolen så att han blir lite stödj av den, passade perfekt. 






Årets julgran

Igår tog vi upp julgranen här hemma. Julian låg och sov medans pappa byggde ihop den och sedan var det min tur att dekorera och då var busungen vaken och med en stund. Alla presenter är redan inköpta, inpackade och redo för den stora dagen.


När Joachim kom hem igår skulle lillkillen precis somna, han var verkligen "ögonen går i kors"-trött då jag behövde gå på toaletten gav jag över Julian men då satte sig busungen rakt upp och skulle promt umgås med sina föräldrar. När vi sa "ska du inte sova din busunge?" Så fick man världes skratt och leende tillbaka, haha vi kan hålla på så i evigheter. Känns så underbart när vi skrattar tillsammans, han vet verkligen inte hur mycket glädje han ger oss.


Jul hos oss






När vi var i Köpenhamn med mamma förra veckan såg vi att guld och bordeaux dominerade färgmässigt i butikerna och jag tyckte det var en väldigt fin kombination. Hittade "bara" dessa julkulor i rätt nyans men det lär nog trilla in fler detaljer i bordeaux under december månad.

Magasin du nord.







Tisdag

Det känns nästan som måndag idag då vi hade Joachim hemma igår som kände sig lite halvdålig. Jag badade lillprinsen och som vanligt blev han jätte trött efteråt. Så jag virade in honom i massor av handdukar och lät honom sova bredvid sin pappa. Jag kunde då äntligen komma igång med en storstädning av lägenheter. Jag hämtade även ner julkulor och sittdelen till vagnen från vinden. Sittdelen ska vi nog byta till nu då Julian drar sig upp från sin vagn, att ligga ner är tydligen himla trist. Joachim ska hämta ner vår julgran idag så vi tänkte ta upp den och klä den tillsammans när han kommer hem från jobb. Helt galet att jag inte hämtat ner några andra julsaker från vinden men att jag ändå känner mig färdigpyntad. Har endast tagit fram det jag köpt i år, vilket faktiskt inte är mycket. Men en stor pyntad julgran och julblommor och arrangemang tycker jag är det viktigaste för att få julkänslan hemma.
 I lördags var jag inne hos mamma på det traditionella julpysslet. Det är tillsammans med min moster och mammas vän. Vi har mossa, kottar, grane, hyacinter och andra naturmaterial. Vi har även fullt med fina dekorationer men jag körde endast naturmaterial och väldigt minimalistiskt.






Vår älskling låg och skrattade till favoriterna babblarna.


Lilleman har i princip helt slutat amma. Märkligt nog känns det lite jobbigt då jag vet att det är bra för honom & att alla tycker att det är så bra att man ammar. Också väldigt skönt att man slapp ta sig upp ur sängen när man ska mata honom på natten. Men snart ska smakportioner presenteras så det hade väl varit dags att sluta amma ändå.