Höstnytt

Lilleman har fått så himla mycket fina kläder som han kommer kunna ha i höst och vinter. Jag borde fota allting men det blir nog roligare att fotografera det när han har det på sig. Jag och Joachim handlade iallafall själva lite till lilleman idag. Ett par marinblåa byxor med hängslen, en tjocktröja och denna fina tröjbody.






Overall

När jag gick förbi Harmoni barn på Hansa så drogs mina ögon direkt till overallen från namn it. Jag tänkte från början bara köpa fleeceoverallen från polarn och pyret då Julian förmodligen kommer spendera största delen av vintern i vagnen eller inomhus men jag kunde inte låta bli.

Och den är så liten men när jag tittar på J och jämför ser den helt enorm ut.

Fleeceoverall för långa vinterpromenader.

Två veckor

Idag fyller lilleman två veckor. Snart ska vi börja spendera dagarna själva utan Joachim vilket känns väldigt tråkigt men samtidigt spännande. Nu ska han och jag vara hemma i 1år. Även om det är väldigt mysigt just nu så längtar jag så mycket han växer upp och får mer personlighet. Idag var jag ifrån honom för första gången, jag gjorde naglarna och fyllde på mina fransar med mamma. Vi köpte även vinterkläder till lilleman. En fleeceoverall från polarn och pyret och en underbar overall från namn it, båda marinblåa. Vår lilla kille passar verkligen bra i marinblått.






Bara vara

Det är så underbart att vara hemma med mina killar. Vi bara myser om dagarna. Vi får besök, fikar, tittar på breaking bad och fikar lite till. Känns som att jag lever på kanelbullar och chokladbollar, kanske inte optimalt när jag längtar tillbaka till sina vanliga kläder, haha. I fredags lämnade vi huset för första gången och åkte, helt galet, till malmöfestivalen. Vår kille sov hela tiden men jag kunde inte slappna av förrens vi var hemma i vår lilla bubbla igen. Men det var skönt med lite miljöombyte och den alltid så fantastiska fisktacosen kan man ju inte missa. 
Pappa-maffian.

Idag trillade äntligen Julians navel av, fy vad den luktade äckligt dessa senaste dagarna. Vi ska på newborn fotografering på onsdag så det är väldigt skönt att den hann trilla av innan dess!

Mina killar håller hand.


Sex dagar gammal

Snart en vecka gammal och det känns som att han alltid varit här med oss. Magen börjar sakta men säkert gå tillbaka till sin ursprungliga form, oerhört mjuk bara vilket jag tycker känns lite obehagligt haha. Vi tänkte åka och handla lite detaljer till hemmet idag men då mina bröst spänner mer än någonsin bestämde vi oss för att skjuta upp allt sådant till nästa vecka och fortsätta mysa här hemma.

6 dagar efter förlossning och 3 dagar innan.

Vår gosiga trötta kille.

Vår Julian

Jag är så kär i vår lilla bebis. Kan sitta och titta på honom i evigheter, just nu ligger han och sover på pappa Joachims mage och mitt hjärta svämmar över av kärlek. Idag blir han 5 dagar.  Lite öm i kroppen är jag fortfarande, brösten spänner så otroligt mycket då mjölkproduktionen är i full gång. Jag tycker det är jätte svårt läge just nu med brösten. Enligt barnmorskorna är det viktigt att "tömma" varje bröst men hur kan man veta att de är tömda? De går från superspända till lite mer avspända men det är ju inte jätte lätt att avgöra. Aja, det är väl sådant man kommer in i. 



Pyjamas i storlek 50 - redan kort i benen. Vår stora kille.


Joachim Julian Elian Leo

Äntligen, jag säger bara äntligen är vår älskade bebis här. Han är så duktig och ammar för fullt. Förlossningen var inte någon trevlig upplevelse men som tur är så får man ju världens bästa present i slutet vilket faktiskt gör det värt varje sekund. När lilleman ligger och sover i sitt babynest så ligger han med hela armen/handen om mig och kramar. Finns ingen mysigare känsla än när han gosar och pillar på en. Om några timmar ska vi på 48h kontrollen och sedan tänkte vi åka hem och påbörja vårt nya liv.

Mina stora kärlekar.


Förstår du hur mycket vi älskar dig?

BF+6

God eftermiddag! Vi är alltså snart en vecka över tiden och no words needed. Längtar så oerhört mycket efter vår lilleman. Längtar tills Joachim är hemma med oss. Ja allt vad det nya livet innebär. Jag försöker njuta så mycket av tiden fram tills dess som det bara går. Dricker och äter gott. Läser en bok ute i trädgården. Jag är extremt tacksam över det fina vädret vi fått nu i Augusti, det gör väntan lite bättre.





8 Augusti

Jag trodde vi skulle ha en liten bebis att mysa med här hemma nu. Det är otroligt hur han kan kännas längre bort nu än någonsin. För många veckor sedan la jag upp en bild på mig och Joachim och skrev "om 99 dagar blir vi föräldrar" och då kändes det inte så långt bort. Nu, 4 dagar över tiden, undrar jag om han någonsin kommer att komma. Känner mig lite uppgiven och jag börjar faktiskt känna mig lite orolig och rädd inför förlossningen, vilket jag aldrig känt innan. Nej detta är inget roligt. Idag ska jag och Joachim åka till Väla centrum och shoppa, mysa och slå ihjäl lite tid. 


Finaste Cassian som började på förskolan i tisdags, samma dag vår lillkille var beräknad. Känns som att han kommer hinna börja skolan innan vår kille kommer......

En dag över tiden

Nu har vi alltså gått över en dag. Han höll på som bara den igårkväll, kändes som att han tryckte sig neråt och jag hade sammandragningar konstant. Men inga värkar och nu känns det som vanligt igen. Jag längtar så tills vi ska åka in till förlossningen. Det är nästan det som gör mig mest orolig, att gå över tiden och istället bli igångsatt. Känns som att det tar bort en bit av förlossningen. Men ännu har han några dagar på sig att själv ta sig ut, så vi håller alla tummar för det.

Det positiva med att han hållit sig i magen änsålänge är att vi hunnit komma mer på plats i lägenheten. 

Barnmorska

Nu har jag varit på mitt sista barnmorskebesök innan beräknad födsel, som är imorgon. Vi fick verkligen helt rätt barnmorska. Hon är väldigt lättsam, oerhört lättillgänglig och svarar på mejl dygnet runt och har mycket erfarenhet. Hon är italiensk men har bott i Danmark så hon har en härlig blandning mellan danska/svenska/engelska och självklart  med en italiensk accent. Hon har verkligen gjort mig lugn inför förlossningen och allt som har med det nya livet att göra. Mitt enda problem är min otålighet, vi vill ha vår pojke här NU. Även om vårt beräknade datum är imorgon har jag inte varit särskilt fokuserad på just datumet. Men man känner i kroppen nu att man har varit gravid länge och längtan efter honom är större än någonsin. Minsta lilla som drar eller svider hoppas jag är början på mitt värkarbete. Men just nu känns det ändå väldigt långt bort, jag började dricka hallonbladste för en vecka sedan och vi har börjat gå lite längre promenader varje dag, förhoppningsvis hjälper det lite.
Min älskade familj.


Vi bor i oerhört vacker miljö, helt perfekt för mysiga promenader.

Nytt till mig

Vi var hemma hos pappa i torsdags och åt god mat följt av födelsedagstårta. Vi firade min födelsedag och jag fick två saker som stod högt upp på önskelistan. En ljusblå Odd Molly kofta och en svart kuvertväska från Marlene Birger. Väldigt lyxigt med sådana fina uppdateringar i garderoben. Lillkillen fick även ett jätte fint bäddset i dova färger som jag blev helt förälskad i, måste fota när jag bäddad med det. 

Idag ska vi fira Simon som fyller år, jag ska prova att ha på mig koftan, just nu är det inte mycket kläder som passar.