Ett sidobord

Jag har varit väldigt sugen på ett vitt sidobord till sängen alternativt soffan. Då vi inte har några nattduksbord vore det smidigt att ha något litet flyttbart att ha vid speciella tillfällen. Exempelvis idag när jag stannat hemma från jobb pågrund utav att illamåendet tog över igår och min kropp inte fick behålla någon mat eller dricka. Nu har jag (min mamma & Kent rättare sagt) laddat upp med vatten att smutta på, äpple i små bitar, digestivekex och grönsakssoppa och då vore det väldigt praktiskt med ett litet bord vid min sida.
Jag har funderat på DLM bordet från HAY.

Klassiskt snyggt.

Modellerna ovan finns på systrarna grene. Gillar dem båda starkt så när jag kommit på benen igen ska jag åka och titta på dem och se om någon av de kan vara ett alternativ.

Tankar

Jag fullkomligt älskar att vara gravid. Detta är något vi längtat efter länge. Vi ser fram emot alla förändringar som kommer ske nu när vi blir en familj påriktigt. Tyvärr tycker jag att det är jättesvårt att "bara njuta". Självklart är man orolig och det kommer upp tusen funderingar varje dag. Varför fick jag ont i ljumsken? Kan jag redan ha foglossningar? Vad var det som kändes i magen? Mycket känns i kroppen och dessutom är man extra uppmärksam på allt som händer nu. Ingen graviditet är den andra lik och därför är det jätte svårt att googla eller fråga sig fram. Helst hade jag velat veta "Nu kommer du känna en molande värk i ryggslutet från och till i några veckor. Detta pågrund utav...." Ja jag vill ha svar på allt och veta exakt vad det är som händer. Det är självklart omöjligt och jag får förlita mig på att min kropp anpassar sig på bästa sätt för att kunna förlösa en fullt gången perfekt bebis.


Vi tre i Thailand.

Mammabyxor

Jag har köpt mitt första mammaplagg. Även om min mage inte syns när jag har tröja på mig så både syns och känns det att min mage blivit betydligt mycket större. Jag kan fortfarande ha mina vanliga jeans men det är inte det minsta bekvämt över magen och varför ska man då plåga sig i onödan? Nej igår köpta jag mina första mammabyxor. Det blev inga bra bilder då det är alldeles för mörkt och tyvärr hade inte H&M någon bild på dem på sin hemsida. De är svarta med "räfflat" på knäna om någon förstår vad jag menar? Haha de var iallafall riktigt snygga.




Söndag

Söndag och min första lediga dag sedan vi kom hem från Thailand. Jag har varit på manikyr och fransförlängning med mamma följt av tusentals "aw" bland alla fina barnkläder i butikerna. Det kliar verkligen i shoppingfingrarna. Men vi får vänta tills vi vet om det är en lillflicka eller en liten pojke som sparkar runt där inne. 


Ystad Saltsjöbad

Vi fick en extra julklapp av mina föräldrar i veckan. Och snacka om att spara det bästa till sist. En övernattning på Ystad Saltsjöbad med trerätters middag och The Creek Experience som jag har hört väldigt gott om. Ingen av oss har varit där tidigare så det känns himla mysigt. Det ska bli väldigt lyxigt att bli bortskämd tillsammans med min andra halva. Hotelfrukosten längtar jag redan efter.







Barnmorskan

Idag har jag varit hos barnmorskan för att ta olika prover. Jag som hatar nålar har valt helt rätt barnmorska som använder den minsta möjliga nålen, det tar några extra sekunder att fylla alla behållare men vad gör det när det inte känns någonting? Nej det var en stor lättnad. 
Vi lyssnade även på bebisens hjärtljud och det kändes helt overkligt. Tänk att vår bebis ligger där inne. Jag har nog inte riktigt förstått det ännu. 
Min mage är fortfarande relativt platt på morgonen men kvällstid kommer allt en ordentlig mage fram.




Tisdag

Det är helt fantastiskt att åka iväg till värmen annandag jul. Man är kvar i sin mysbubbla efter julafton. När man kommer hem igen är det som att öppna alla julklapparna på nytt och det känns som att man har kommit en bit in på året och förhoppningen om att våren snart tittar fram finns där. Det tråkiga är att alla julsakerna stod kvar men efter ett ryck i helgen åkte allt upp på vinden igen. Igår köpte jag med tulpaner hem, fyllde kylen och städade hela lägenheten. Så himla skönt. 


Kaninen & Apan

Det var kärlek vid första ögonkastet när jag fick se de fina mjukisdjuren från Jellycat och jag kan tänka mig att det kommer bli ett favoritmärke här hemma från och med nu. När vi kom hem från vår Thailands resa fick vi två av de finaste djuren från Jellycat av den blivande mormorn. Jag har inte nämt att detta är något vi hade på önskelistan men min mamma känner mig väl.



 

En första julklapp

Pysslingens första julklapp var ifrån farmor och farfar. Det var ett underbart vitt set från polarn och pyret i minsta storleken. 
 



Missoni

Jag har väldigt länge suktat efter Missonis fantastiska kuddar och av någon anledning har det aldrig blivit något köp. Men här om dagen hittade jag en tjej på instagram som köper Missonis tyg och syr egna kuddar, det gör det lite billigare och görs efter sina personliga önskemål om färger och mått. Kuddarna på bilden har jag beställt och blir början till en ny kudd-makeover i soffan. 




Vårt livs kärlek

 Nu har tiden äntligen kommit för oss att berätta att vi ska bli föräldrar. I veckan fick vi se en liten bebis ligga och sparkar med benen och viftar med sina små armar. Vi har precis gått in i vecka 12 men då våra föräldrar vetat det i x antal veckor, kollegor luskat fram att min trötthet och illamående inte var för inget och våra vänner fick reda på det innan vi åkte på semester tillsammans så har det varit officiellt ett tag nu. 
 
Då the babymaking inte riktigt ville sig på hemmaplan överlät vi det till läkare och specialister. Därför har vi redan fått se vårt underverk tre gånger. Först som ett litet embryo redo att dela sig, i vecka 8 som en liten ärta och i vecka 11 som en bebis i miniatyr. 
 
Känslor just nu? Lycka i den största bemärkelsen, en ständig oro och mer kärlek än jag trodde var möjligt. 
 
Vår lilla har fått namnet pysslingen av våra bästa vänner så det är vad mini heter här hemma. Pyssling är redan bortskämd med omtanke, kärlek och presenter. Vem får lixom julklappar vid åtta veckors ålder? I början av Augusti anländer vårt mirakel och vi längtar redan så oerhört.
 



Nu är jag tillbaka

Nu är jag tillbaka efter en lite längre paus denna hösten trots lite små uppdateringar då & då. Det är mycket som har hänt och snart kan jag äntligen berätta om en underbar nyhet. 
Påtal om något annat kom vi precis hem från Thailand där vi var med med ett gäng vänner. En fantastisk resa men mycket skratt och upplevelser. Jens är kock och lagade bland annat vår nyårsmiddag - något av det godaste jag smakat.